Tuin

Tuincolumn Henny van Lent-Polman

Jouw beplantingsplan maken we samen

Door Henny van Lent-Polman van Lepona Tuinarrangeurs

We kennen het allemaal, de tuin is bestraat, de indeling van het eventuele gazon is gemaakt... het is nu tijd voor planten en de laatste groene styling. Het kiezen van planten is toch wat specialistischer. Er zijn zoveel soorten met verschillende bloeitijden en daar komt nog bij dat iedere plant niet altijd op elke plaats even goed groeit en bloeit. We gaan het voor iedereen gemakkelijker, leuk en overzichtelijk maken. Hoe doen we dat?

Maak een foto van je tuin
Begin met het maken van een foto van jouw tuin. Zorg dat niet alleen je borders en/of plantenbakken helemaal op de foto staan, ook de directe omgeving is belangrijk. Staan er bijvoorbeeld grote bomen in de buurt, gebouwen, een straat of hoe ziet de tuin van de buren eruit? Richt je de tuin graag in dezelfde stijl in, maar toch net even anders zodat het jouw tuin is. Allemaal gegevens die bijdragen aan de juiste keuze van planten die jij leuk vindt.

Schrijf je wensen op
De eerste stap is gemaakt en je kunt jouw wensen in kaart brengen. Welke kleuren vind je mooi, maar nog belangrijker is wat vind je helemaal niet mooi. Houd je van weelderige bloemen of is een nette gestructureerde tuin wat je het liefst wilt zien? Hoeveel tijd wil je besteden aan het tuinieren, heb je huisdieren of moet je rekening houden met de omgeving door wat voor een reden dan ook.

Kom naar ons groencentrum
Heb je alle gegevens in kaart gebracht, dan kun je beginnen. Maak een afspraak of kom gewoon gezellig naar ons tuincentrum en samen gaan we aan de slag met het inrichten van je border. Met de gegevens bij de hand is voor ons al veel duidelijk wat de verschillende mogelijkheden zijn. Op het tuincentrum kun je meteen alle planten zien, waardoor je een goed beeld krijgt van wat er in je tuin komt. Ook groei- en bloeimomenten worden dan duidelijk. Wat je nu plant als ‘bijna leeg‘ potje kan in de zomer uitgegroeid zijn tot een waanzinnig mooie plant.

Hoe gaan we te werk?
We maken een fictief lange, kleine of grote border en arrangeren daarin de verschillende planten. We leggen je de kleur, bloeitijd en grootte uit van iedere plant die we samen met je uitzoeken. Alles wordt op maat, kleur en bloeitijd door ons gerangschikt, zodat we er zeker van zijn dat de tuin in ieder geval in jouw tuinplaatje past. Jij maakt verschillende foto’s, de planten worden ingeladen en thuis in je eigen tuin kun je ze plaatsen zoals ze op de foto staan.
Het voordeel: je hebt een grote keuze in planten, verschillende opties kunnen meteen doorgesproken worden en hoe leuk is het dat je ter plekke kunt kiezen uit de vele mogelijkheden waar je misschien zelf niet eens aan gedacht hebt. Zo haal je een optimaal resultaat met het mooiste effect.

Nazorg
Het uitzetten van planten in je tuin is niet altijd gemakkelijk ook al heb je de foto’s bij de hand, maar ook daar hebben we aan gedacht. Heb je de planten op de plek staan? Maak een foto en stuur deze naar ons door. We controleren en als alles goed staat kun je starten met het inplanten. Het blijft natuurlijk belangrijk om te werken met de benodigde verzorgingsproducten. Weet je zelf hoe je je tuin wil inrichten met planten? Ook hiervoor kom je naar Lepona Tuinarrangeurs.

Henny van Lent-Polman
TuinTeacher en Plantendeskundige

Lepona Tuinarrangeurs
Houtsestraat 30 | 6613 AC Balgoij
www.lepona.nl | www.kiesjetuinproducten.nl | 024 - 642 38 37
Ma 13.00-18u. Di t/m vr 09.00-18u. Za 08.30-17.00 u

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties