Tuin

Een romantische sfeer creëren met meer groen

Door 24 Webvertising

De omgeving van Landerd en Grave is prachtig! Je hebt hier meerdere mogelijkheden om te wandelen of fietsen in de natuur. De perfecte manier om volledig tot rust te komen na een drukke periode op je werk of studie. Ook in het centrum van plaatsen in deze omgeving worden meerdere mogelijkheden geboden om te ontspannen. Neem plaats op een van de terrassen en geniet van een hapje en drankje! Met name in de zomerperiode is het heerlijk vertoeven op deze terrasjes.

Je wilt echter niet altijd de deur uit moeten om tot rust te kunnen komen. Reden genoeg om ook bij je eigen woning een sfeervolle, romantische setting te creëren. Dit doe je bijvoorbeeld met leuke woonaccessoires, een mooie houten vloer en lamellen voor je ramen. Ook met meer groen in en rondom je woning kun je bijdragen aan zo’n romantisch geheel. In dit artikel lees je er meer over!

Meer groen in huis gebruiken bij een botanisch interieur
Een van de manieren om meer groen in huis te gebruiken, is door te kiezen voor een botanisch interieur. Hierbij voeg je een groot aantal kamerplanten, in verschillende formaten, toe aan het interieur in huis. Kies bijvoorbeeld voor een Yucca, wat een hele mooie en makkelijk te onderhouden kamerplant is. Op internet vind je voorbeelden van op botanische wijze ingerichte kamers. Het kan je inspiratie geven voor de inrichting van je eigen woonkamer! Onder meer Instagram wordt veel gebruikt voor het delen van interieurfoto’s.

Tip: een botanische woonkamer wordt vaak gecombineerd met een bijpassend behangetje op de muur. Denk aan een behangsoort met de contouren van een bos of losse planten.

Gezellige tuin met veel groen
Niet alleen in huis wil je voldoende groen gebruiken om een romantische setting te creëren. Ook in de tuin wil je voldoende planten, struiken en wellicht bomen gebruiken. Het is verstandig om altijd te beginnen met het uitwerken van een plattegrond van je tuin. Kleur de plattegrond steeds verder in, om hier verschillende plantensoorten in te kunnen verwerken. Let hierbij goed op de bloeitijd en -periode van de planten. Je wilt immers niet alleen in de zomermaanden van deze planten kunnen genieten. Ook in de lente of herfst moet er iets in bloei staan! Vergeet geen luxe tuinmeubelen te kopen, zodat je een comfortabele zitplek hebt tijdens de warme zomerdagen.

Tip: zet de grote struiken en planten achterin de border en werk met steeds kleinere planten naar voren toe. Geef de planten daarbij voldoende ruimte, zodat zij zich kunnen ontwikkelen en elkaar niet in de weg zitten.

Een romantisch tuinhuis in je tuin plaatsen
Een derde mogelijkheid om een romantische sfeer in en rondom je woning te creëren, is het gebruik van een tuinhuis. Tuinhuizen zijn steeds populairder! Het voordeel hiervan is dat je het hele jaar door van je prachtige tuin kunt genieten. Mede doordat de meeste tuinhuizen voorzien zijn van ruiten. Ook beschikken veel tuinhuisjes over een losse overkapping. Het biedt je ruimte om te schuilen voor een zomers buitje.

In de winter zou je het tuinhuis kunnen gebruiken voor het opslaan van je tuinmeubelen. Luxe tuinmeubels kopen betekent dat je ze goed dient te beschermen tegen regen en andere vormen van neerslag. Je wilt immers voorkomen, dat de tuinmeubels al snel weer vervangen moeten worden. Een tuinhuis kan je hierbij helpen!

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties