Toeristische Gids 2016

Rijk aan cultuurhistorie

Welkom in Laarbeek, waterpoort van de Peel

Door De redactie

LAARBEEK - Laarbeek staat voor Brabantse cultuur, kleinschaligheid, gastvrijheid, rust, ruimte, groen en authenticiteit. Laarbeek heeft alle ingrediënten voor een gezellig dagje uit: mooie fiets- en wandelroutes, vele bezienswaardigheden en sfeervolle restaurants en cafés.

Tijdens uw bezoek aan Laarbeek kunt u bijvoorbeeld varkenszichtstallen bezoeken en pasgeboren kalfjes aaien. Biologische streekproducten proeft u rechtstreeks vanaf het land. Ook is Laarbeek rijk aan cultuurhistorie. Neem bijvoorbeeld de prachtige kastelen, kloosters, kapellen, molens, heemkamers, oude torens en de oudste klokkengieterij ter wereld. Maar ook het openluchttheater en de bierbrouwerij zijn beslist een bezoek waard.


De kracht van Laarbeek zit in de verscheidenheid. In de thema's van de dorpen klinkt het landelijke karakter door: 'klokkendorp Aarle-Rixtel', 'tuindorp Beek en Donk', 'molendorp Lieshout', en 'grottendorp Mariahout'. Natuur en water verbinden de dorpen met elkaar. Laarbeek is een echte watergemeente. Als je door Laarbeek fietst of wandelt, kom je overal water tegen. Bijvoorbeeld mooie riviertjes, kanalen, poelen en vennetjes of de passantenhaven. Laarbeek ligt bovendien aan het randje van de Peel en vormt zo een toegangspoort tot dit natuurgebied.
Kortom: Laarbeek heeft veel te bieden. Niet voor niets is Laarbeek waterpoort van de Peel.

Kijk voor meer informatie op www.laarbeek.nl.

|Doorsturen

Agenda