Toeristische Gids 2016

Verrassend 's-Hertogenbosch

Wandelen en varen door de stad van Jeroen Bosch

Door De redactie

'S-HERTOGENBOSCH - De Brabantse hoofdstad 's-Hertogenbosch is niet alleen gezellig met haar vele terrasjes en winkelcentrum, maar is bijzonder door haar middeleeuwse stratenpatroon, de vele monumenten, de Binnendieze en ander oud en nieuw cultureel erfgoed.

De Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch organiseert een keur van activiteiten, zoals vaar- en wandeltochten door de stad, om belangstellenden kennis te laten maken met de Brabantse hoofdstad. Deze activiteiten worden verzorgd door honderden vrijwilligers, die op gastvrije en boeiende wijze hun liefde voor de stad met de toerist delen.

Stad van Jheronimus Bosch
Jheronimus (Jeroen) Bosch is een beroemde stadsgenoot en vermaard schilder, opgegroeid in het middeleeuwse centrum van Den Bosch. Voor 2016, wanneer de stad zijn vijfhonderdste sterfdag groots viert, heeft de Kring Vrienden een cultuurhistorische Jeroen Bosch-stadswandeling en -vaartocht samengesteld.

Beleef bouwhistorie Sint-Jan
De Sint-Janskathedraal wordt veelal beschouwd als het hoogtepunt van de Brabantse gotiek en is uniek in Nederland door zijn dubbele luchtbogen. Wie graag meer wil weten over de bouwstijlen en de bouwhistorie van de Sint-Jan, kan kiezen voor een rondleiding door de gidsen van Kring Vrienden. Zij nemen bezoekers mee rondom de Sint-Jan, waarbij zij alles krijgen te horen over de restauratie, de bouwhistorie en bouwstijlen. Aansluitend volgt ook een bezoek aan het Sint-Jansmuseum.

Varen op de Binnendieze
In een open fluisterboot (foto) vaar je door het fijnmazige waterstelsel van de middeleeuwse vestingstad, onder de stad en achter de woonhuizen. Een ervaren schippersgids vertelt over de eeuwenoude waterlopen van deze Bossche stadsrivier. Er zijn drie vaarroutes om uit te kiezen: de vestingroute, historische route en Jeroen Bosch-route. Daarnaast kun je kiezen voor een gecombineerde activiteit, waarbij je vaart en wandelt: de vaarwandelroute Bossche Binnenstad of de vaarwandelroute Vughtereiland.

Voor reserveringen en meer informatie: www.kringvrienden.nl.

|Doorsturen

Agenda