Toeristische Gids 2016

Riddertijd en Romantiek

Terug naar de Middeleeuwen in gemeente Gemert-Bakel

Door De redactie

GEMERT - De gemeente Gemert-Bakel staat voor een prachtige landelijke omgeving met veel natuurelementen. De zeven kerkdorpen stralen elk voor zich een geschiedenis uit met elk een eigen verhaal. Ook de Brabantse Bourgondische gezelligheid is hierbij niet weg te denken.

In Gemert zijn verschillende bezienswaardigheden te bewonderen, zoals een prachtig kasteel (foto) dat stamt uit de Middeleeuwen. U kunt genieten van de Riddertijd en Romantiek die behoren tot de vroege Middeleeuwen. In hartje Gemert staat verder de vijf eeuwen oude St. Janskerk met prachtig gebrandschilderde ramen.

Boerenbondsmuseum
Gemert is ook in het bezit van een typische Nederlandse molen en het Boerenbondsmuseum, de Vlindertuin en Aardbeienhof die op loopafstand van elkaar liggen. Naast deze imposante bouwwerken vindt u door het hele centrum van Gemert schitterende gebouwen waarvan vele op de Monumentenlijst zijn geplaatst. Verder geeft Gemert de mogelijkheid om wandelend of fietsend van het natuurschoon en de kleine kapelletjes rondom Gemert te genieten.

Bakel
Naast de robuuste en indrukwekkende St. Willibrorduskerk op het St. Wilbertsplein beschikt ook Bakel over een molen. Het betreft een Standaardmolen uit 1752, een van de mooiste exemplaren van een gesloten molen. Regelmatig staan de deuren open voor bezoekers. Ook kunt u een bezoek brengen aan museum De Tolbrug. Ook liggen in Bakel de Grotelsche Bossen, waar u via verschillende wandelroutes de mogelijkheid heeft om van het natuurschoon te genieten.

|Doorsturen

Agenda