Toeristische Gids 2016

Betoverd bos in Schaijk

Spelen en leren op het Docus de Das Avonturenpad

Door De redactie

SCHAIJK - In het bos ter hoogte van de Udensedreef 14 in Schaijk ligt het Docus de Das Avonturenpad: een wandelpad van circa anderhalve kilometer door een betoverd bos met verschillende speelelementen onderweg.

'Help, het bos is betoverd in het speelbos in Schaijk. Docus de Das heeft jouw hulp nodig. Er is namelijk iets raars met het bos aan de hand. Hoe dit komt, hoor je aan het begin van het pad. Maar, pssst, zal alvast iets erover vertellen:
Sinds de bosheks haar pan verandersoep in het meertje van het bos heeft laten vallen heeft Docus zijn vriendjes niet meer gezien. Alle dieren die hebben gedronken uit het meertje, denken een ander dier te zijn. Docus durft het bos niet in, anders verandert hij ook nog. En de heks heeft verteld dat het bos alleen bevrijd kan worden door het water uit het meertje over de wortels van de oude toverboom te gooien aan het einde van het pad. Docus en de dieren kunnen dit zelf niet. Alleen kinderen kunnen zonder gevaar het water aanraken en er mee spelen. Dus ook een handje helpen om het bos en de dieren de bevrijden! Kom jij Docus helpen?
Onderweg zie je veel van zijn vriendjes vreemde dingen doen, die helemaal niet passen bij dat dier. Zoek maar eens naar het hert die in een nest van de vogels ligt, of zijn vriend de vos die op een lelieblad in het water zit… Dat kan toch helemaal niet?'

Het Docus de Das Avonturenpad ligt in de bossen tegenover camping De Holenberg en vlakbij verpleeghuis De Nieuwe Hoeven in Schaijk. Een pad dat uitdaagt om te rennen, klimmen, voelen, balanceren, te ontspannen, te genieten en om op een speelse manier de natuur te ontdekken.

Natuurkennis testen
Naast klimmen en klauteren langs het pad, kunnen de kids onderweg hun natuurkennis testen. De vragen staan op de kaart aan het begin van het pad. De routekaart is ook op te halen bij recreatiebedrijven, de bibliotheken in Landerd en de VVV in Zeeland. Antwoorden op de natuurvragen horen de kids aan het einde van het pad, vlakbij de toverboom.

|Doorsturen