Toeristische Gids 2016

Startpunt voor fiets– en wandeltochten

Ravenstein: veelzijdig vestingstadje aan de Maas

Door De redactie

RAVENSTEIN – Ravenstein is een klein vestingstadje gelegen aan de Maas. Bij een bezoek wandelt u als het ware door het verleden. Met de eeuwenoude stadspoorten, restanten van de vestingwerken, grachten en monumentale panden straalt het stadje, het hele jaar door, een Anton Pieck-achtige sfeer uit. Geniet van een stadswandeling, bekijk de exposities of breng een bezoek aan het Museum voor vlakglas- en emaillekunst, het leerlooierijhuisje aan de stadsgracht of stellingmolen De Nijverheid.

Maar Ravenstein is ook een startpunt van vele mooie fiets– en wandeltochten. De omgeving van het stadje is vol met karakteristieke kerkdorpjes, molens, oude kerkjes, kapelletjes en kloosters. Dit stamt nog uit de tijd dat het Land van Ravenstein eeuwenlang een onafhankelijk stukje Nederland was onder het bewind van Duitse vorsten. Met een bijzondere cultuur en gezegend met een prachtig gevarieerd landschap. Een land waar verleden en heden moeiteloos in elkaar over gaan en het heerlijk wandelen en fietsen is.

Wandelen en fietsen
En nu het voorjaar weer uitnodigt om te gaan fietsen en wandelen is dit gebied bij uitstek geschikt om te gaan ontdekken voor zover u het nog niet kent.
Er zijn dan ook heel veel gevarieerde fiets– en wandelroutes verkrijgbaar in het Toeristisch Informatiecentrum in het Raadhuis.

Stadswandeling met gidsen Heemkundekring
Heemkundekring Land van Ravenstein verzorgt iedere tweede zondag van de maand een stadswandeling. Aanmelden kan tussen 10.30 en 11 uur bij het Toeristisch Informatiecentrum in het Raadhuis aan de St. Luciastraat 2. De wandeling start hier om 11 uur. Deelname kost 4 euro. Voor meer informatie: www.heemkunderavenstein.nl.

Voor meer informatie: www.toerismeravenstein.nl.

|Doorsturen