Toeristische Gids 2016

Ujese Boogerd bestaat 20 jaar

Op excursie door de kersenboomgaard

Door De redactie

UDEN - Op zondag 3 juli viert de Stichting Udense Kersenboomgaarden het twintigjarig bestaan van kersenboomgaard d’n Ujese Boogerd aan de Patrijsweg in Uden-Zuid. Ter gelegenheid van dit jubileum vinden van 10.30 tot 16 uur diverse activiteiten plaats die in het teken staan van de Udense kersen. Burgemeester Henk Hellegers verricht om half elf de openingsplechtigheid. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

De historie van de Udense kersenteelt gaat terug tot begin 1900 en zorgde voor de nodige werkgelegenheid. Tijdens deze jubileumviering wordt op een educatieve manier duidelijk gemaakt waarom de kersenteelt midden vorige eeuw zo belangrijk was voor Uden.

Ditmaal hebben de Bijenbond, Heemkundekring Uden, IVN en Vogelwacht Uden, ZLTO, Maashorstboeren, Lokale Agenda 21, Schonenberg kwekerij van hoogstamfruit en een mandenvlechter hun medewerking toegezegd en presenteren zich tijdens de jubileumdag ieder op hun eigen manier. Daarbij wordt een link gelegd met het vroegere kersengebeuren.

Kersenpannenkoeken
Onder deskundige begeleiding vinden excursies plaats in de kersenboomgaard. Daarnaast worden er kersen geplukt, kersenpannenkoeken gebakken en zijn er rondleidingen in het aangrenzende klimaatbos. Verder is er voor de kinderen een puzzeltocht langs de standhouders en een wedstrijd kersenpitten spuwen. Onder begeleiding van een gids kan de jeugd waterdieren scheppen in de op het terrein aanwezige vijver. Het geheel wordt opgeluisterd met live muziek, waarbij koffie/thee en voor de kinderen limonade te verkrijgen zijn.

Meer info: www.kersenboomgaarden.nl.

|Doorsturen

Agenda