Toeristische Gids 2016

Boerenbondsmuseum Gemert

Het leven in een peeldorp anno 1900

Door De redactie

GEMERT – Het Boerenbondsmuseum in Gemert staat op zaterdag 16 juli van 18 tot 21 uur en zondag 17 en maandag 18 juli van 13 tot 21 uur in het teken van een nostalgische kermis. Een evenement met de attracties van toen, zoals een zweefmolen, vliegtuigjes, schommels, de kop van jut en het rad van avontuur. Voor de inwendige mens zijn er oliebollen en pannenkoeken.

Het Boerenbondsmuseum toont het leven in een peeldorp anno 1900. In en rond de geboorteboerderij van pater Van den Elsen in Gemert. In authentieke gebouwen, getrouwe replica’s en met voorwerpen, gereedschappen, machines en verhalen uit lang vervlogen tijden.

Een levend openluchtmuseum
Het Boerenbondsmuseum is een uniek levend openluchtmuseum. Het museum ligt aan de noordzijde van Gemert en gelegen aan het mooie buitengebied van deze gemeente. Een gemeente met een boeiende geschiedenis, wat onder meer tot uiting komt in het centrum van Gemert met haar prachtige gebouwen. In het museum, maar ook op de omliggende tuinen, velden en akkers komt u tot rust en blijft u zich verbazen. U waant zich echt terug in de tijd. Het boerenbedrijf wordt gerund zoals aan begin vorige eeuw, de akkers worden bewerkt zoals meer dan 100 jaar geleden. De rustieke omgeving en het nostalgische pleintje. U komt er oren en ogen tekort. Voor jong en oud heeft het museum genoeg te zien en te doen. Zintuigen worden geprikkeld. Geluiden, geuren, smaken en beelden nemen u mee naar een rustiek Brabants peeldorp aan het begin van vorige eeuw. Een levende historie.

Openingstijden
Het Boerenbondsmuseum is gedurende het zomerseizoen geopend van dinsdag tot en met zondag, van 13 tot 17 uur. In de zomervakantie is het museum geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 10.30 tot 17 uur en op zaterdag en zondag van 13 tot 17 uur. In de maanden juli en augustus zijn er wekelijks speciale themadagen (onder meer een accordeondag en een oogstdag).

Entree bedraagt voor volwassenen vijf euro. Kinderen tot en met drie jaar hebben gratis toegang en jeugd tot en met twaalf jaar mag voor twee euro naar binnen.
Meer informatie: www.boerenbondsmuseum.nl.

 

|Doorsturen

Agenda