Toeristische Gids 2016

Straatfeest, doortocht Vierdaagse en Music on Wheels

Feestweek in Mill van 17 tot en met 24 juli

Door De redactie

MILL - Van zondag 17 juli tot en met zondag 24 juli zijn er volop activiteiten in het centrum van Mill. Dat begint met de All American Day, daarna drie dagen de Bouwweek van SKM en op donderdagavond is er een feest in de Kerkstraat als opwarmer voor de doortocht van de Nijmeegse Vierdaagse. Vrijdag komen de deelnemers aan de 55 kilometer van de Vierdaagse door Mill en zondag 24 juli staat Music on Wheels op het programma. Kortom, een feestweek voor groot en klein in Mill.

Zondag 17 juli staat de USA centraal tijdens de All American Day in Mill. Dit van 11 tot 17 uur met handelswaar die past bij dit thema, auto’s, motoren en uiteraard live muziek. De All American Day wordt gehouden in de Kerkstraat en een gedeelte van de Hoogstraat. Gratis toegang. Traditioneel organiseert Stichting Kinderfeesten Mill in de eerste week van de schoolvakantie de Bouwweek. Dit jaar op 18, 19 en 20 juli op het terrein bij de Wissel aan de Spoorstraat. Zie voor meer informatie www.kinderfeestenmill.nl.

Straatfeest
Als opwarmer voor de doortocht van de Nijmeegse Vierdaagse is er donderdagavond 21 juli vanaf 19 uur een feest in de Kerkstraat. Hier komt een 40 meter lange overkapping te staan, compleet met verlichting, geluid en een DJ. Toegang gratis.

Doortocht Vierdaagse
Vrijdagochtend 22 juli worden vanaf 7.30 uur de eerste wandelaars verwacht die deelnemen aan de 55 km-route van de 100e Nijmeegse Vierdaagse. Naar verwachting ruim 5500 wandelaars trekken door Mill. De gehele route is versierd, her en der zijn activiteiten, maar de nadruk ligt in de Kerkstraat. Daar is ook muziek en zijn gezellige terrasjes.

Music on Wheels
Zondag 24 juli wordt vanaf 15 uur weer Music on Wheels gehouden. Het publiek kan op het terras blijven zitten en toch genieten van vijf verschillende muzikale acts. De vrachtwagens met Reel to Reel, Two Stools, Galvanized, New Jacket en The Dying Flutchmen verplaatsen zich namelijk elke 45 minuten naar een ander terras: bij café Libre, café ’t Heike, café ’t Centrum, café Royal (foto) en café de Winkel. Bij Plaza de Frietkraam en Eten & Zo is een stormbaan, springkussen en poppentheater te vinden voor de kinderen. Gratis toegang. www.musiconwheels-mill.nl.

|Doorsturen