Steeds meer organisaties werken met Scrum: 6 voordelen

Door 24 Webvertising

De laatste jaren zetten steeds meer organisaties het Scrum raamwerk in om in te kunnen spelen op de snel veranderende markt. Scrum is een manier om Agile te werken. Dit houdt in dat een organisatie zich wendbaar opstelt, zo kan een organisatie zich snel aanpassen aan veranderingen. Scrum is makkelijk te begrijpen en leent zich voor veel organisaties. In dit artikel gaan we in op 6 voordelen van werken met Scrum. Zo kan je snel zien of Scrum werken ook iets is voor in jouw organisatie.

Scrum verkleint risico’s door vroege validatie
We leven in een wereld die snel verandert. Als organisatie moet je daar rekening mee kunnen houden. Doordat er bij Scrum werken kortcyclisch wordt gewerkt is het mogelijk om producten vroeg te valideren door het vrijgeven van MVPs (Minimum Viable Products). Klanten kunnen dan meteen feedback geven. Zo kan een product vroegtijdig worden gevalideerd en aangepast worden waar nodig. De ouderwetse benadering waarbij een product eerst volledig wordt ontwikkeld om daarna pas feedback te krijgen is stukken risicovoller, de investering is dan namelijk veel groter.

Scrum is voor iedereen te begrijpen
Het kan lastig zijn om nieuwe dingen te leren en deze meteen toe te passen in de praktijk. Dit is al helemaal niet wenselijk als het gaat om je baan. Gelukkig is Scrum makkelijk te leren en te begrijpen. Veel organisaties werken op basis van gezond verstand, en daarmee kan je natuurlijk ver komen. Toch kan dat in de snel veranderende wereld vandaag de dag net niet genoeg zijn. Een simpel en toegankelijk raamwerk als Scrum biedt hier dan een uitkomst. Er zijn boetiek adviesbureaus zoals Agile Scrum Group die hier opleidingen in aanbieden.

De klant hoeft minder lang op zijn product te wachten
Omdat er bij Scrum steeds naar een MVP toe wordt gewerkt, kan de klant sneller zijn product ontvangen. De klant hoeft niet te wachten tot het volledige project is afgerond, maar kan al snel aan de slag met het product. Zo krijgt de klant sneller wat ‘ie wil, en krijgt de ontwikkelaar eerder feedback op het product. Je kan hiermee nooit de plank misslaan, de klant kan namelijk al vroeg bijsturen als er iets veranderd moet worden gedurende het ontwikkelproces.

Teamleden worden bij Scrum gehoord, waardoor motivatie toeneemt
Autonomie is bij Scrum heel belangrijk. Motivatie van werknemers wordt namelijk niet bevorderd als iedereen alleen maar van bovenaf te horen krijgt wat er gedaan moet worden. Scrum staat op de schouders van de expertise van de teamleden. Een Scrum team is zelforganiserend en de verantwoordelijkheden liggen niet bij één teamleider, maar zijn verspreid over het gehele team.

Retrospectives maken het team sterker
Reflectie is bij Scrum belangrijk. Bij Scrum wordt er binnen het team niet alleen gereflecteerd op het (opgeleverde) product, maar ook op de samenwerking. Dit gebeurt minimaal één keer per maand, wanneer de Sprint is afgelopen. Het is de bedoeling dat niets onuitgesproken wordt gelaten. Dit vermindert frustraties en vergroot de kans op een soepele samenwerking binnen het team. Zo wordt er telkens gewerkt aan verbetering.

Eerder inkomsten genereren
Een organisatie heeft natuurlijk alleen maar bestaansrecht als er daadwerkelijk inkomsten worden gegenereerd. Door met Scrum sneller naar de markt te kan kunnen de inkomstenstroom naar voren gehaald worden.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties