Sandberghe: nieuw vakantieoord in De Maashorst

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

MAASHORST - Kamperen op de Pier Recreatie? Het kan niet meer. Voortaan verblijf je een weekend of lange week op het luxe Sandberghe. Zelfde plek als eerst, aan de rand van de Maashorst. Maar een totaal ander park. En dus ook een andere naam.

Of hij het lastig vindt om afscheid te nemen van een naam die al 70 jaar bestond? “Nee”, zegt eigenaar Rems Verbossen resoluut. “De Pier Recreatie stond onder andere voor traditioneel kamperen. Je tentje of camper opzetten en klaar. Dat kan hier niet meer. We zijn acht jaar terug als bedrijf een totaal andere weg ingeslagen. Daarbij zijn we ons gaan richten op gezinnen die rust, ruimte, avontuur én luxe zoeken in eigen land. We hebben intussen álles aangepakt. De indeling, de wegen, de gebouwen, het meubilair, het groen. Alles ademt De Maashorst nu. Het laatste wat we nog moesten doen, was het veranderen van de naam.”

Verwijzing naar de grootste stuifduinen van Europa
De nieuwe naam is zaterdag onthuld: Sandberghe. De naam is een knipoog naar de grootste stuifduinen van Europa, waar het bedrijf letterlijk tegenaan leunt: Bedafse Bergen. Het park is opgedeeld in een deel met bosvilla’s, een deel met luxe lodgetenten, waarvan de grootste 158 m2 groot is, en de laatste aanwinst: het deel met Heydehuizen. Dat zijn riante houten vakantiewoningen, al dan niet op palen, met uitzicht op de hei, een houten speeltuin die door een architect is ontworpen en een sauna voor de deur.

‘Een plek om te verdwalen’
De nieuwe richting die het bedrijf inslaat, heeft consequenties voor het aantal bezoekers. Voorheen kon het bedrijf zo’n 600 gasten tegelijk ontvangen, nu nog zo’n 350. Die betalen meer dan eerst, met vanaf-prijzen van 1.200 euro per week in het hoogseizoen, maar krijgen ook meer. Meer ruimte, meer rust, meer luxe. Een plek om te verdwalen, staat er onder het nieuwe logo. Rems: “Dat bedoelen we letterlijk, als verdwalen in de omgeving. Maar ook figuurlijk: verdwalen in je hoofd. Een plek om te ontdekken, onthaasten, ontspannen en ontmoeten …”

Luxueus vakantiepark aan de rand van de Maashorst
Sandberghe is jaarrond open. Alle villa’s, lodges en Heydewoningen kunnen worden verwarmd. De mensen die al hebben gereserveerd, komen tot nu toe vooral uit het westen van het land, die toe zijn aan een luxueuze vakantie in een park in eigen land en enthousiast zijn over deze streek: “Vergis je niet: we wonen in een prachtig gebied. Met Bedaf, Maashorst en de Peelrandbreuk waar het fantastisch ravotten en recreëren is, voor kinderen en volwassenen. Met Sandberghe hebben we nu het bedrijf dat past bij deze streek.”

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties