Reizen

Waarom is een huis kopen in Spanje een goede investering?

Door LEOlytics

Een huis kopen in Spanje. Steeds meer mensen verkiezen de Spaanse zon boven het kille klimaat van Nederland. Om te kunnen genieten van het pensioen of het verwezenlijken van een lang gekoesterde droom. Wonen aan de Costa del Sol of in Andalusië kent veel voordelen. Die gaan verder dan alleen de aanwezigheid van zon, zee en strand.

Wonen aan de Costa del Sol, Malaga of in Andalusië
Spanje kent een aantal populaire plaatsen en gebieden. Zoals bijvoorbeeld Sevilla in Andalusië, maar ook Malaga aan de Costa del Sol. Regio’s en plaatsen met uitstekende voorzieningen en een goede infrastructuur. Een huis kopen in Spanje begint bij het selecteren van een betrouwbare makelaar. Zoals bijvoorbeeld Breezom. Zij bieden de ondersteuning die nodig is in de zoektocht naar jouw droomhuis onder de Spaanse zon.

3 voordelen van wonen in Spanje
Naast het aangename klimaat én de uitstekende Spaanse keuken, heeft het kopen van een huis aan de Costa del Sol nog meer voordelen. We hebben de 3 leukste op een rij gezet:

1. Aangenaam kustklimaat
Een huis kopen in Spanje of Andalusië betekent ook genieten van een aangenaam klimaat. Het kustklimaat zorgt voor warme zomers. Het voor- en najaar in Spanje kent aangename temperaturen. Deze varieert van 10 tot 20 graden. Door de locatie aan de kust staat er altijd een verfrissende bries. Door de lage luchtvochtigheid en het constante briesje van zee, zijn ook extreem hoge temperaturen in de zomer prima vol te houden.

2. Levensonderhoud is goedkoper
Wanneer je een huis wilt kopen aan de Costa del Sol profiteer je ook van een goedkoper levensonderhoud. Dat is terug te merken in de dagelijkse boodschappen, maar ook in de onroerend goed en gemeentelijke belastingen. Dit is één van de redenen waarom een huis kopen in Spanje populair is. Niet alleen na de pensionering, maar ook als tweede woning.

3. Uitstekende gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Spanje is prima geregeld. De zorg in Spanje is onderdeel van het landelijke bestuurssysteem. Van veel medische zorg kan zelfs kosteloos gebruik worden gemaakt. Het opleidingsniveau van artsen en specialisten is hoog. Evenals de hygiëne binnen ziekenhuizen en zorginstellingen.

Huis in Spanje kopen en verhuren?
Er zijn nog meer redenen waarom een huis kopen in Malaga of de Costa del Sol interessant is. Ook wanneer je niet permanent in Spanje wilt wonen. In deze omgeving is de vraag naar luxe appartementen en vakantievilla’s groot. Verhuren behoort dus zeker tot de mogelijkheden. Vrijwel elke nieuwbouwwoning is standaard voorzien van een zwembad.

Iets wat in Nederland altijd optioneel is. Gezien het klimaat is het kopen van een huis met zwembad in Spanje geen overbodige luxe. Vaak behoort het tot de standaard. Jouw Spaanse droom verwezenlijken? Dat kan met een goede voorbereiding.

Zorg altijd voor een betrouwbare makelaar. Deze luistert niet alleen naar jouw specifieke wensen, maar is ook op de hoogte van de wetgeving en richtlijnen. Op deze manier weet je zeker dat wonen in Andalusië of Malaga niet beperkt blijft tot een dagdroom.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties