Reizen

Verantwoord toerisme: waar blije, gezonde dieren te zien zijn

Door 24 Webvertising

Er is nu eenmaal iets echt bijzonders aan een dag in de zoo of het aquarium, en hoe al deze plaatsen groot belang hechten aan de zorg en het behouden van de dieren. Maar er zijn er enkele die echt er alles voor doen. Of het nu is voor hun prachtige habitats, hun pogingen tot de soorten te laten uitbreiden, of hun inzet en toewijding als het komt op het beschermen van de wilde dieren. (foto: Eric de Redelijkheid)

Zie-Zoo in Volkel
Gelegen in Volkel, biedt Zie-Zoo een mogelijkheid voor diegenen die graag als vrijwilliger aan de slag willen of zelfs willen werken in dit park. Vele van van Zie-Zoo’s werknemers zijn autistisch, maar vinden hier veel structuur, gezelschap en vrede in het werken met de dieren. De zoo is meermaals genomineerd tot een van de beste lokale uitstapjes en heeft ook meerdere awards voor gekregen voor de omgang met zowel hun dieren als werknemers. Ze houden vaak wedstrijden en hosten speciale events, wat des te meer bevestigt hoe belangrijk deze zoo is voor Volkel.

Buiten het feit dat ze een brilliant personeelsplan invoeren, steken ze ook enorm veel tijd en moeite in het behoud van de dieren. Gezien dat veel soorten hun natuurlijke habitat bezien als bedreigd door de menselijke activiteit, is het voor Zie-Zoo van essentieel belang om een veilige zone te creëren waar ze van tijd tot tijd zich in kunnen terugtrekken. De zoo is tevens betrokken in verschillende projecten zoals Projectu Washu, georganiseerd door ‘Save the Rainforest’ en verschillende broedprogramma’s voor dieren zoals de bruin hoofdige apen, miereneters, bog schildpadden en de Edwards fazant. Nogal een lijst voor een zoo van deze grootte!

Het Atlantis Paradise Resort, Nassau, Bahamas
Het Atlantis Resort is een paradijs, het is zowel een favoriete plek voor vele bekende gezichten, zoals Magic Johnson, en Lebron James, als ook dat het een plek is dat regelmatig evenementen organiseerd in hun casino. Bijgewoond door de bekende spelers van Team Pokerstars. En toch is dat niet al dat er te zien valt in dit resort, het is namelijk ook de thuisbasis voor een prachtig aquarium. Dit aquarium is het grootste open lucht aquarium in de wereld en is bewoond door een schitterende reeks aan verschillende zeewezens. Het is een opmerkelijke prestatie op zichzelf, maar wat het pas echt bijzonder maakt is de inzet en toewijding aan het behoud.

The Atlantis Blue Project Foundation was opgestart in het resort in 2007 met als doel het beschermen van de spectaculaire habitats en soorten van de Bahamas. Ze hebben een team van meer dan 165 die er alles aan doen om de bescherming van het welzijn en milieu van deze dieren te verzekeren. Marine biologen werken constant aan verschillende manieren om de dichtbijzijnde koraalriffen te regenereren. Dierenartsen en aquarianen verzekeren dan ook dat de dieren binnen het park aan hun noden komen en goed verzorgd zijn. Lokale mensen werken in het resort en tonen de bezoekers hoe je op een veilige manier met deze prachtige wezens kan omgaan. Wat een vertederende manier van een succesvol resort in omgang met de bijzijnde gemeenschap.

The Ark, Lincolnshire, United Kingdom
Het is één ding om de dieren te beschermen, maar het is een helemaal ander ding om ze ook echt te redden. The Ark in Lincolnshire heeft exclusief alleen maar geredde dieren, of de afstammelingen daarvan. Het is een fantastisch gevoel om te kijken naar al deze soorten en te weten dat ze nu een beter leven kunnen leiden dan ervoor. Veel van de dieren zijn gered van de huisdieren handel en kunnen nu in een meer natuurlijke omgeving in speciaal gebouwde behuizingen leven.
The Ark is begonnen als een ongebruikte boerderij, met als einddoel een wildlife park te worden. Vandaag de dag zijn de meeste bewoners exotisch zoals hagedissen, maki’s en coatis. Maar er zijn er ook enkele tussen waar je dichterbij kan komen, de kinderboerderij hier is echt ongelofelijk schattig. Ze huizen hier dieren zoals varkentjes, pygmy geiten, schapen en ezels. De verzorgers verrichten echt fantastisch werk met de bezoekers toe te laten op een veilige en respectvolle manier voor beiden. Ook beschikt het park over een sectie wilde dieren. De vijver is een uitstekende plek om inheemse bewoners te spotten zoals eenden, slangen, kikkers en salamanders.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties