Reizen

Op vakantie met de hond lekker dichtbij: dat kan perfect bij ons

Door Liesbeth

De zomer is in aantocht en dan wordt er weer massaal aan ‘hondendumpen’ gedaan. Baasjes die geen opvang gevonden hebben voor hun trouwe viervoeter, maar toch niet de vakantie waar ze al zo lang naar uitgekeken hebben, kunnen annuleren, laten zich van hun minst fraaie kant zien. In het beste geval trekken ze met hun huisdier naar een dierenasiel om het af te staan, anderen binden hun vriend gewoon aan een boom vast en zetten hun trip naar het zuiden verder. Nochtans kan je zoveel plezier beleven aan een vakantie met je hond. Steeds meer vakantie-organisaties bieden ‘honden toegelaten’- assortimenten aan, ook bij ons. (foto: Pixabay/cocoparisienne)

Dierenasiels maken zich klaar om de toestroom aan huisdieren op te vangen. Nederlanders kennen hun buren niet meer goed of ze willen er geen beroep op doen om hun huisdier te verzorgen als ze op reis gaan. Daarbij komt nog dat we veel meer op reis gaan en dat die reizen langer duren. Heel gezellig maar ons huisdier kan niet mee. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het aantal dierenpensions blijft groeien. In 2013 waren er 150 in Nederland, nu zijn het er al tweehonderd.

Als je nu denkt dat je de oplossing gevonden hebt voor je opvangprobleem, ben je eraan voor de moeite. De dierenpensions zijn nog sneller volgeboekt dan de vakantiehotels. In december zijn vele pensions al volzet voor de zomerperiode. Wil je zeker zijn van een plaatsje in een pension naar jouw keuze, dan moet je dat al boeken in oktober. Vervelend natuurlijk, want de meesten weten dan helemaal niet in welke periode ze de zomer erop op vakantie kunnen gaan. Er zijn baasjes die het daarom zo hard gehad hebben dat ze hun huisdier afstaan aan het dierenasiel. Bij ons kan dat bij HoKaZo in Grave, bekend van de rubriek ‘Asielig’ op Arenalokaal.nl. In die rubriek worden honden voorgesteld die hun ‘gouden mandje’ zoeken.

Hondenbungalow huren
Gelukkig zijn de meeste baasjes te veel aan hun hond gehecht dat ze er niet aan denken om hem naar het asiel te brengen om op vakantie te kunnen gaan, ook al is er geen opvang. De echte hondenvrienden onder ons halen het zelfs niet in hun hoofd om opvang te zoeken omdat ze hun trouwe viervoeter geen vakantie kunnen missen. Ben je dan gedoemd om thuis te blijven? Helemaal niet. In hun zoektocht naar klanten bieden meer en meer hotels en vakantieverblijven accommodatie aan voor een vakantie met de hond. Zo kan je in parken van Landal, die onder andere vakantieverblijven aanbieden in Zeeland, een hondenbungalow huren met omheinde tuin, bench, en zelfs een hondendouche. Even rondsurfen op websites als dogsincluded en buitenleven geeft je een overzicht van vakantiehuizen waar honden welkom zijn.

Gaat je hond mee op reis, dan heeft hij zijn eigen valies nodig. Omdat veel meer baasjes reizen met een dier kan je, als je wil, helemaal loos gaan in praktische reisspullen voor de hond. Zo zijn er op de markt opvouwbare transportboxen te koop of een reis veiligheidsdeur –en traphekje dat eveneens kan dienen om je peuter te beschermen tegen het vallen van de trap. Een opvallend jasje voor honden die naar warme oorden trekken is het Aqua Coolkeeper Jacket Bedoeling is dat je het jasje even in water legt zodat de elementen erin geactiveerd worden tot een verkoelende gel. Iets om jaloers op te zijn bij 40°C. Heel praktisch is de reisvoerbak. Er zitten twee flexibele schalen in die je kan opbergen en afsluiten in een tasje. Handig voor onderweg.

Paspoort nodig
Het klinkt misschien ridicuul maar als je reist buiten Nederland heeft je hond een paspoort nodig. Het dier moet gechipt zijn en je moet het registreren. Zorg ervoor dat het ten minste 21 dagen voor je vertrek gevaccineerd is tegen rabiës. Sommige landen, voornamelijk de eilanden, vragen om je hond te behandelen tegen wormen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties