Reizen

Drie daguitstapjes in de buurt

Door 24 Webvertising

Wil je een daguitstapje maken dat niet al te ver weg is, maar toch leuk en origineel? Wij geven je hieronder drie leuke ideeën van waar je naartoe kan trekken, en vooral wat je kan doen!

Op bezoek bij onze Duitse buren
Goch is een klein, knus stadje net over de grens van Duitsland. Je vindt hier geen grote toeristische trekpleisters, maar het kan een leuk dagtripje zijn om eens van decor te veranderen, en door een nieuwe stad te wandelen. De oude stad herbergt de mooie Maria Magdalena kerk, en de Steintor - de oude, 14de-eeuwse stadspoort.

We raden je vooral aan een lekker hapje te eten, en lekkere traditionele Duitse gerechten te proeven. Als je budget wat aan de lage kant is, kunnen we je zeker Heidestubchen aanraden. In deze typische Duitse bar kan je voor weinig geld grote porties op je bord verwachten, en de gerechten zijn ook echt authentiek.
Heb je je zinnen gezet op een wat luxueuzere lunch of diner? Dan is Poorte Jantje een goede keus. Het restaurant zelf is ook in typische Duitse stijl aangekleed, dus extra leuk als je dan al de moeite neemt de grens over te steken. En als je in een romantische setting wilt eten, met zicht op een vijver – kies dan voor Nierswalder Landhaus. Dit is een van de best beoordeelde restaurants in Goch, en zal je zeker niet teleurstellen.

Nijmegen
Je bent waarschijnlijk al wel eens in Nijmegen geweest, maar er is altijd iets nieuws te ontdekken voor iedereen - zelfs in je eigen stad! Huur eens een fiets, zodat je de minder centrale uithoeken van de stad kan ontdekken, of ga mee met een begeleide fietstour - je zal zeker nieuwe weetjes over de stad ontdekken.
Als je trouwens nog niet van het muZIEum hebt gehoord, is dit een absolute must! MuZIEum is een museum die je meeneemt in de wereld van blinden en slechtzienden. Hoe? Door jou in het pikkedonker een idee te geven van hoe deze mensen door het leven gaan, en hoe je andere zintuigen scherper worden als je niets kan zien. Zeer interessant, en het feit dat je in dit museum wordt rondgeleid door (gedeeltelijk) blinden, geeft het natuurlijk net dat tikkeltje extra.
In Nijmegen is het casino trouwens ook een bezoekje waard. Niet enkel leuk om een gokje te wagen, maar ook om een hapje te eten in het restaurant. Het eten is er van een zeer degelijk niveau, en je kan een bezoekje combineren met een wandeling langs de Waalkade en de Waalbrug. Het is de perfecte gelegenheid om tegelijkertijd een lekker hapje te eten en je roulette strategieën uit te proberen.

Ga vier eeuwen terug in Kasteel Hernen
Ben je benieuwd hoe onze streek erbij lag in de middeleeuwen? Dan is een bezoekje aan Kasteel Hernen een leuk ideetje voor een leerrijk dagtripje vol fun. Als je je fun wilt maximaliseren, kan je best uitkijken naar de speciale events die er worden georganiseerd, zoals bijvoorbeeld een barbecue - om zo de educatie met het gezellige en lekkere te combineren. Er worden ook dagen georganiseerd waarop zeventiende-eeuwse tijdelijke bewoners in het kasteel trekken, zoals musketiers, piekeniers, etc. Dan kan je ze in volle actie aanschouwen tijdens je bezoek, wat het extra levendig maakt, en je meer toont over hoe de mensen enkele eeuwen geleden leefden.
Je kan een bezoekje aan het kasteel trouwens ook met een natuurwandeling in de omgeving combineren, om er een actief dagje van te maken. Er zijn momenteel twee verschillende routes beschikbaar - eentje van 8 km (2 uur), en eentje van 16 km (4 uur). Je kan deze gratis downloaden op de website van Kasteel Hernen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties