Op welke sporten kun je wedden?

Door J. Sendar van Sendar Media

Sportweddenschappen hebben de laatste jaren aan populariteit gewonnen. Niet gek dat steeds meer Nederlanders een weddenschap op een sportwedstrijd afsluiten. Vooralsnog kan dit alleen bij TOTO, omdat de Nederlandse loterij het alleenrecht heeft om in Nederland sportweddenschappen aan te bieden. Hier komt 1 oktober 2021 verandering in, want dan gaat de online kansspelmarkt open voor buitenlandse aanbieders. Je kunt hier dan eveneens sportweddenschappen afsluiten. Maar op welke sporten kun je eigenlijk allemaal online wedden? Wij zetten hier een aantal opties op een rijtje.

1. Voetbal
Ben je een voetballiefhebber? Dan kun je geld inzetten op voetbal. Op iedere voetbalwedstrijd kun je vaak meerdere weddenschappen afsluiten. De meest standaard weddenschap is ‘1x2’. Je voorspelt in dat geval de uitkomst van de wedstrijd. 1 is winst voor de thuisspelende ploeg, 2 is winst voor de uitploeg en x is een gelijkspel. Verder kun je bij voetbalwedstrijden ook wedden op het aantal doelpunten, aantal corners en aantal gele en rode kaarten. Er zijn bovendien weddenschappen die betrekking hebben op een individuele prestatie, zoals een speler die een doelpunt maakt.

2. Tennis
Naast voetbal kun je bij de meeste aanbieders van online kansspelen ook wedden op tennis. Bij een potje tennis kun je eveneens geld inzetten op de winnaar van het duel. Omdat een tenniswedstrijd niet in een gelijkspel kan eindigen, valt de optie gelijkspel (x) hier weg. Naast wedden op de winnaar van de wedstrijd kun je jouw geld ook inzetten op afzonderlijke sets. Het is zelfs mogelijk om een weddenschap af te sluiten met betrekking tot specifieke games. Wed je liever op het totaal aantal sets of games dat gespeeld wordt? Dat behoort eveneens tot de mogelijkheden.

3. Wielrennen
In tegenstelling tot voetbal en tennis ziet wedden op wielrennen er iets anders uit. Bij deze sport staan er immers geen twee personen of teams tegenover elkaar, maar nemen meerdere teams het tegen elkaar op. Je kunt wedden op de winnaar van een eendaagse wedstrijd of een etappe in een meerdaagse koers, maar dit is nogal risicovol. Er zijn immers meerdere kapers op de kust. Daarom kun je bij wielrennen ook een zogeheten ‘head-2-head’-weddenschap afsluiten. Een kansspelaanbieder selecteert voor de wedstrijd vaak meerdere duo’s. Vervolgens is het aan jou om te bepalen welke van de twee renners zijn wiel als eerste over de finishlijn drukt.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties