'Bezopen'

Onduidelijkheid over ophalen en wegbrengen van afval in nieuwe gemeente Maashorst

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

MAASHORST - Landerd en Uden zijn per 1 januari samen verder gegaan als gemeente Maashorst. Dat biedt voor- en nadelen. Sommige zaken zijn door de nieuwe organisatie nog niet geregeld en gaan daarom voorlopig op oude voet verder. Een voorbeeld daarvan is de afvalinzameling. Zowel in 2022 als 2023 verandert op dat gebied niets voor de inwoners van Reek, Schaijk en Zeeland. Het is in die dorpen nog gewoon gemeente Oss die de komende twee jaar elke vrijdag de containers leegt. Tot die realisatie kwam ook Ine Bok uit Zeeland.

Bok was met stomheid geslagen toen ze tot de ontdekking kwam dat ze haar grof vuil nog steeds naar Duurzaamheidsplein Oss moet brengen. "Dat is een afstand van twee keer 21 kilometer", rekent ze voor. "Daarmee gaat mijns inziens het enige voordeel van de herindeling in rook op, namelijk de milieustraat in Uden gebruiken. Hier heb ik maar één woord voor: bezopen!"

Bestaande contracten
Wethouder Jeroen van den Heuvel is in de nieuwe gemeente onder meer verantwoordelijk voor het afvalbeleid. Hij snapt de reactie van Bok, maar heeft ook een verklaring voor de gang van zaken. "Het komt erop neer dat er langdurige contracten zijn afgesloten waar wij ons aan dienen te houden", legt hij uit. "Dat komt omdat het om forse bedragen gaat. Het pakt dan voordeliger uit om een afspraak voor meerdere jaren aan te gaan. Daarom haalt Oss sowieso in 2022 en 2023 het afval nog op in Reek, Schaijk en Zeeland."

Duurzaamheid
Van den Heuvel wil komend jaar gebruiken om nieuw beleid te ontwikkelen. "Gemeente Maashorst is net van start gegaan", zegt hij. "Het echte werk begint nu pas. Eerst moeten we bekijken wat bij ons past, bijvoorbeeld welk scheidingspercentage we willen behalen. Het liefst hebben we dat afval onderdeel wordt van het overkoepelende duurzaamheidsbeleid, een thema waarmee we voorop willen lopen. Al die processen moeten we nog vormgeven. Het is niet iets dat we in één keer oplossen. Het is ons streven om de harmonisatie in het afvalbeleid per 2024 doorgevoerd te hebben."

|Doorsturen

Schaijk

2022-01-14 16:52:43

Mevrouw Bok,.....echt serieus,.....als je daarover al moet lopen zeuren,...hoe triest. 

Schaijk 2

2022-01-15 11:50:31

Mevr. Bok .  Wat een mega groot probleem . Dan ook nog de herindeling alleen volgens U maar een voordeel .De milieustraat Uden . Wat is men toch oneerlijk naar U .

U weet echt wat prioriteiten zijn. Uw bokkenpruik staat U goed.

Wij in Schaijk zijn blij met de mileustraat Oss. 

Geluksvogels

2022-01-15 12:01:07

Van de plaats Schaijk naar de Milieustraat Oss. Hiep Hiep hoera, maar 12 km.

Dat is anders dan uw 21 km.

Groet, de Geluksvogels uit Schaijk

Schaijk 3

2022-01-16 20:07:52

Wat jammer voor dat we vanuit Schaijk nog niet naar Uden mogen! Nog even geduld!

Europaplen - Milieustraat Uden: 16 min 14,4 km.

Europaplein- Milieustraat Oss:  20 min 19,7 km

En dan rekent google de lange wachtrij voor de milieustraat  in Oss niet eens mee!

Schaijk 4

2022-01-16 20:55:07

Och ik denk ik ga het eens controleren want ik denk dat Schaijk 3 uit Zeeland komt. Misschien wel Brokje.

Vanuit het Europaplein.

12.3 km exact (wel de korste weg gekozen). Beetje stout, Schaijk 3. Blijkbaar hebt U daarnaast een andere google. Doch meten is weten. 

Moraal van het verhaal. Triest, heel triest dat dit voor Brokje het belangrijkste is om te herindelen. Dus nu heel teleurgesteld is. Wat een belangrijk item in het leven van Brokje. Ze zoekt nog een baan in de commerciële sector)  COO milieustraat Uden misschien.

Geluksvogels Schaijk hiep hiep Hoera. Schaijk 1 zag het heel goed en dat ben ik niet.

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties