Noord-Brabant ontkomt niet aan hoog water

Door HeymediaPartners

De afgelopen weken beheerste het hoge water in verschillende gebieden het nieuws. In grote delen van Limburg, België en Duitsland kwamen hele steden en dorpen soms onder water te staan. De gevolgen waren soms zeer ernstig. Niet alleen vielen er op deze plaatsen veel slachtoffers, er moesten enorm veel mensen worden geëvacueerd en velen van hen kwamen later weer terug om de schade op te nemen. Die was in sommige gevallen enorm.

Daar waar een aantal mensen er nog relatief goed vanaf kwamen met een beetje waterschade in de kelder, moesten andere de halve inboedel vervangen. Van banken, stoelen, tot lampen als de artemide tolomeo en allerlei soorten apparatuur die waterschade had opgelopen. Inmiddels is de situatie op de meeste plaatsen iets verbeterd omdat het water weer is gezakt. Maar dit betekent echter niet dat het gevaar volledig is geweken. Daarbij ligt er voor een aantal andere gebieden nu weer gevaar op de loet, en zal het weer de komende periode ook een grote rol gaan spelen in het verdere verloop van dit alles.

Schokkende beelden uit Limburg
Nadat iedereen de schokkende beelden van de afgelopen tijd heeft gezien, konden veel mensen in Limburg weer terug naar hun woonplaatsen en huizen. Voorlopig lijkt het grootste gevaar geweken, ondanks dat de opgelopen schade op sommige plaatsen niet mals is. Maar nu komen er, via rivieren als de Maas, weer enorme hoeveelheden water in de richting van het Westen van Noord-Brabant. Daardoor is extra alertheid zeker geboden, al leek al wel duidelijk dat de situatie vooralsnog niet te vergelijken is met hoe deze was in Zuid-Limburg. Toch zullen de autoriteiten in de komende periode extra op hun hoede zijn om te kijken of de dijken het gaan houden.

Problemen in Westen van Noord-Brabant
Tot nu toe lijken er nog geen redenen tot extra zorgen. Maar wel zijn bijvoorbeeld de dijk inspecteurs dezer dagen extra scherp en zullen deze nog beter opletten dan normaal. Zo zal men er rekening mee houden dat bepaalde gebieden onder water kunnen lopen, ondanks dat dit op zich geen ramp is. Vaak zijn deze hier juist op een bepaalde manier voor ontworpen, voor dit soort uitzonderlijke situaties dus. Voorlopig wordt er wel afgeraden om te zwemmen in de rivieren en is het niet de bedoeling dat mensen juist deze gebieden op gaan zoeken. Dit kan het werk voor de autoriteiten bemoeilijken en ook gevaarlijke situaties opleveren.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties