Minister van financiën maakt zich zorgen om hoog aantal betalingsachterstanden

Door 24 Webvertising

Mensen die om wat voor reden dan ook geld lenen doen dit vaak in de vorm van een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Wat veel mensen zich echter niet beseffen is dat ze zelf ook geld lenen, zonder specifiek een van deze leenvormen te benutten. Die mensen beseffen dus niet dat rood staan op een betaalrekening ook een lening is, zoals dit ook geldt als jij je creditcard met limiet gespreid terugbetaalt.

En nog iets, ook als je aankopen die je gedaan hebt bij een postorderbedrijf als Wehkamp bijvoorbeeld gespreid afbetaalt is er in feite sprake van een lening. En een dure lening oversluiten is het verstandigste wat je kunt doen.

Rentes kunnen oplopen tot wel 14 procent
En zo kan het dus zomaar zo zijn dat je verschillende leningen hebt, die naast elkaar lopen. Je betaalt voor de leningen vaak ongekend veel rente, soms oplopend tot wel 14 procent per jaar. Dergelijke percentages zijn met name van toepassing op de afbetaling op creditcards en ook roodstand bij je bank. Herken jij je in deze voorbeelden? Weet dan dat het oversluiten van al je leningen een voordelige situatie op kan leveren. Op die manier ben je in staat de dure leningen af te lossen en profiteer je daarnaast van de lagere rentes die geldverstrekkers je kunnen bieden. Normaal gesproken namelijk, is er een lagere rente beschikbaar voor de wat hogere kredietbedragen.

Sluit je dure lening over
Laat je door het Nederlands Krediet Collectief eens informeren over wat de opties zijn om je dure leningen over te sluiten of om ze om te laten zetten naar een voordelige lening waarbij sprake is van een veel lager rentepercentage en eventueel een kortere looptijd. Omdat er samengewerkt wordt met gespecialiseerde banken kan in zo goed als alle gevallen een lager rentepercentage aangeboden worden als je het vergelijkt met de reguliere banken. Bovendien leen je tegen vaak veel betere voorwaarden.

Los af en neem tussentijds weer op
Zo kun je kiezen voor een persoonlijke lening tegen een rentepercentage van 3,9. Je leent dan een keer een vast bedrag en lost per maand een vast bedrag af. De rente is en blijft laag en je mag ook nog eens boetevrij aflossen ook. Voor het afsluiten van een doorlopend krediet kan een rentepercentage van 4,5 geboden worden. Bij deze lening los je af en kun je eventueel tussentijds weer opnemen. Ook nu kun je boetevrij aflossen en is sprake van een lage maar wel variabele rente. Laat je door een kredietadviseur, zoals bijvoorbeeld: het Nederlands Krediet Collectief, eens informeren, zodat je zeker weet dat je de goede stappen onderneemt.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsSpecials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties