Meerdere cryptocurrency bereiken hoogste waarde ooit

Door 24 Webvertising

Cryptocurrency: ruim tien jaar geleden had nog bijna niemand ervan gehoord, maar vandaag de dag is de totale waarde ruim drie biljoen dollar. Vooral bitcoin, de oudste digitale munt is erg bekend bij het grote publiek. Hoewel de hype omtrent cryptovaluta niet meer zo groot is als een paar jaar geleden, zijn er zeker nog steeds interessante ontwikkelingen. Voorbeelden hiervan zijn een toenemend aantal bedrijven en organisaties die er gebruik van maken, of nieuwe toepassingen van de blockchain (de techniek achter veel crypto). Begin november was er ook iets opvallends te melden, namelijk recordkoersen voor zowel bitcoin als ether.

Mogelijke redenen voor de stijgende koersen
Omdat er geen centrale instantie achter cryptomunten zit, wordt de waarde ervan niet gereguleerd. Oorzaken van koersschommelingen zijn dan soms ook moeilijk te duiden. Duidelijk is in ieder geval wel dat dit jaar steeds meer grote institutionele beleggers interesse hebben in het kopen van vooral bitcoin. Investeringsbank JPMorgan gaf zelfs aan dat deze partijen bitcoin verkiezen boven goud om zich in te dekken tegen de stijgende inflatie. Daarnaast was er positief nieuws van de FED en SEC in de Verenigde Staten dat crypto daar niet verboden zal worden, zoals in China onlangs wel is gebeurd.

Dankzij het goede nieuws bereikte bitcoin onlangs een waarde van 59.000 euro, terwijl een ether werd verhandeld voor ruim 4.000 euro. De waarde van bitcoin is sinds begin van het jaar verdubbeld, en een ether is zelfs meer dan zes keer meer waard geworden.

Verstandig om nu crypto te kopen?
Of de piek van de waarde van bijvoorbeeld BTC al bereikt is? Menig expert verwacht van niet. Jaren geleden werd al voorspeld dat de digitale munt 100.000 dollar of meer waard zou kunnen worden. De kans dat dit daadwerkelijk het geval zal zijn, is zeker reëel geworden. En of de koersen gaan stijgen of dalen, daar kan niemand nu al zekerheid over geven. De stijgende koersen trekken veel beleggers aan, maar investeren terwijl er al recordkoersen zijn behaald is een bepaald risico. Veel mensen kennen wel iemand die goed verdiend zou hebben aan cryptohandel. Nog veel meer mensen kennen echter wel iemand die zijn inleg (gedeeltelijk) verloren is omdat hij op het verkeerde moment is gestart met beleggen in crypto.

Maak gebruik van slimme trading tools
Kun je dan nog wel rendement halen uit beleggen in bijvoorbeeld bitcoin bij een dergelijke hoge koers? Bij een recordkoers is de kans kleiner dat je winst maakt door een cryptomunt voor een hogere prijs te verkopen dan te kopen. Wil je toch kans maken op een mooi rendement, dan kun je momenteel gebruikmaken van slimme trading tools zoals https://bitcoinprime.io/nl/. Hiermee hoef je niet zelf de koersen in de gaten te houden en de markt te analyseren, maar laat je dit over aan kunstmatige intelligentie. Het handelssysteem verwerkt onder andere live trends en berichten op nieuwsfeeds en social media om te profiteren van kleine koersschommelingen.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties