Meer maatregelen, minder marketing?

Marketing campagnes tijdens Corona

Door Camaloon

We waren bijna zo ver, een zomer zonder maatregelen… Helaas heeft dat niet lang geduurd en zijn de maatregelen weer strenger geworden. Dat betekent dat grote evenementen vervallen of beperkt worden, waarbij ook veel marketing campagnes verminderd worden. Maar dat betekent niet dat je überhaupt geen marketing campagnes kunt uitvoeren! Je kunt alsnog merchandising gebruiken om meer klanten aan te trekken. We laten hier zien hoe je met deze tips toch nog een geslaagde campagne kunt uitvoeren! Als voorbeeld laten we zien hoe je buttons kan laten maken en strategisch inzetten om je merk te boosten!

Beurzen of evenementen

Een klassieke marketing strategie is om promotie producten op beurzen of evenementen weg te geven. Dat komt omdat iedereen wel een cadeautje waardeert. Zo zijn de mensen die de buttons krijgen blij, en zien andere mensen de buttons ook en krijgt je merk meer zichtbaarheid. Dit kan ook een optie zijn als je een online evenement houd, maak het een mogelijkheid voor de evenement deelnemers om een button bij je winkel op te halen of opgestuurd te krijgen. Maak het extra bijzonder door een button te schenken die ook een flesopener of spiegel is. Zo is je marketing stijlvol en handig! 

Winkel

Er zijn verschillende manieren om buttons in te zetten bij je winkel. Je kunt bijvoorbeeld buttons gebruiken als etiketten. Zo laat je informatie zien over je producten en is het een leuk extra cadeautje voor je klanten. Bovendien is dat ook een origineel idee, waardoor je zeker extra aandacht zou trekken!

Verder kun je van buttons ook verzamelobjecten maken. Ontwerp bijvoorbeeld 10 verschillende buttons. Elke keer dat je klanten een aankoop doen, kunnen ze een button krijgen en die verzamelen. Als ze alle 10 buttons hebben, kun je ze bijvoorbeeld een korting of cadeautje aanbieden. Zo wil iedereen wel aan die 10 buttons komen!

Buttons kunnen ook als naambadge gebruikt worden. Bedruk buttons met je logo en de naam van je medewerkers. Zo weten klanten altijd met wie ze spreken, dit creëert een meer persoonlijke ervaring. Dit zorgt voor een prettige en soepele ervaring met je bedrijf, wat klanten zeker waarderen. Zo creëer je loyale klanten!

Waarden

Tegenwoordig kunnen de waarden van een bedrijf het verschil zijn tussen succes of mislukking. Het is dus belangrijk om je waarden als bedrijf duidelijk te maken, zodat klanten weten waar ze mee bezig zijn en trots op je bedrijf kunnen zijn! Als bedrijf ben je waarschijnlijk ook wel trots op je waarden en wil je dat aan klanten laten zien. Bedruk dan buttons die laten zien dat jouw merk cruelty free is, LGBT+ vriendelijk, milieubewust, of waar je ook maar voor staat! Zorg dat je medewerkers de buttons tijdens het werk gebruiken, zodat je waarden een centrale deel van jouw merk worden!

Veelzijdige Producten

Buttons zijn discrete en kleine producten, maar omdat ze zo flexibel inzetbaar zijn en economisch verantwoord, zijn het alsnog krachtige marketing producten! Bovendien zijn buttons ook veelzijdige producten. Ze komen in allerlei formaten en met verschillende afwerkingen. Dit zorgt ervoor dat buttons altijd uniek kunnen zijn en eindeloze mogelijkheden bieden.

Corona proof marketing!

Deze tips kunnen ook gebruikt worden voor andere producten, de wereld van merchandising is echt enorm! En zo zie je ook dat marketing niet te stoppen is door corona, je kunt gewoon het hele jaar door jouw merk promoten! Wacht dan niet langer, bedruk meteen buttons en voer een geslaagde en corona proof promotiecampagne uit!

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties