Manieren om uw Bitcoin te beschermen tegen hackers


De technologische vooruitgang verbetert weliswaar de veiligheid van virtuele portefeuilles, maar verschaft criminelen ook meer gesofisticeerde instrumenten voor het uitvoeren van illegale cyberactiviteiten, zoals hacking. Slimme hackers hebben ook unieke strategieën, zoals scams, om nietsvermoedende slachtoffers in hun val te lokken en ontdekking te voorkomen. Daarom is het voor de autoriteiten meestal niet eenvoudig hen op heterdaad te betrappen of op te sporen nadat zij misdrijven hebben gepleegd.

Het Bitcoin-netwerk heeft verschillende maatregelen getroffen om gebruikers te beschermen tegen de dreiging van hackers. Ook gevestigde crypto beurzen hebben unieke richtlijnen en instrumenten, waaronder verbeterde bitcoin-prime.nl om de virtuele activa van hun klanten te beschermen. Hackers kunnen echter nog steeds zwakke plekken in die platforms vinden om digitale activa te misbruiken en te stelen. Daarom moet iedere Bitcoin-gebruiker ook voorzorgsmaatregelen nemen om zijn Bitcoin-reserves te beschermen tegen hackers. Hier zijn manieren om uw Bitcoin te beschermen tegen hackers en andere cybercriminelen.

Vermijd het opslaan van uw Bitcoin op crypto wissel platforms
Hackers weten dat crypto beurzen de handigste online platforms zijn waar veel bedrijven, investeerders en particulieren hun Bitcoin opslaan. Zij zijn zich er ook van bewust dat deze platforms dagelijks enorme hoeveelheden Bitcoin Transacties uitvoeren. Daarom speuren hackers vaak crypto beurzen af naar zwakke punten die ze kunnen uitbuiten, waardoor gebruikers grotere risico's lopen. Het zou het beste zijn als u alleen crypto beurzen gebruikt om tijdelijk Bitcoin op te slaan bij het kopen of verkopen van de tokens.

Tweefactorauthenticatie gebruiken om uw portefeuille te beveiligen
Hoewel een eenvoudig wachtwoord handig is omdat het moeilijk te vergeten is, maakt het u zeer kwetsbaar voor hackers. Hoewel een eenvoudig wachtwoord handig is omdat het moeilijk te vergeten is, maakt het u zeer kwetsbaar voor hackers. Tweefactorauthenticatie biedt juist een extra beschermingslaag voor uw portefeuille, waardoor het voor hackers heel moeilijk wordt om uw portefeuille te kraken.

Uw Bitcoin opslaan in een koude portefeuille
Virtuele portefeuilles zijn kwetsbaarder voor hacks dan koude portefeuilles, omdat zij verbonden zijn met het internet. Het internet is het speelterrein van elke hacker, wat betekent dat ze gemakkelijk uw crypto portefeuille kunnen kraken als die op een webgebaseerd platform staat. De beste manier om dergelijke bedreigingen te vermijden is door een koude portefeuille te gebruiken. Er zijn verschillende opties voor koude portefeuilles, waaronder harde schijven en USB-sticks, zodat u uw Bitcoin offline kunt opslaan. Dat zou de kansen van hackers om uw portefeuille te openen en de opgeslagen Bitcoin te stelen aanzienlijk verkleinen.

Aparte portefeuilles maken voor verschillende transacties
Zoals economisten zeggen, leg nooit al uw eieren in één mand. Eén portefeuille gebruiken voor al uw Bitcoin Transacties is een riskante zet die u bloot kan stellen aan grote verliezen als iemand de portefeuille hackt. Door aparte portefeuilles aan te maken voor verschillende Bitcoin Transacties kunt u voorkomen dat u al uw geld kwijtraakt als er een hack plaatsvindt. Als u bijvoorbeeld handelt in Bitcoin en crypto gebruikt om te betalen voor goederen en diensten, kunt u het beste aparte portefeuilles maken voor elke transactie. Dan heeft u nog wat Bitcoin over voor het geval iemand een portefeuille hackt. Het is onwaarschijnlijk dat hackers beide portefeuilles tegelijk zouden kraken, omdat ze elk unieke, persoonlijke sleutels hebben.

Voorzorgsmaatregelen voor cyberbeveiliging in acht nemen
Soms maken Bitcoin-gebruikers zichzelf kwetsbaar voor hackers door cyber veiligheidsmaatregelen niet in acht te nemen. Hackers stoppen meestal malware in e-mails en advertenties, waardoor ze toegang krijgen tot uw persoonlijke gegevens en apparaten wanneer u erop klikt. Anderzijds is het ook mogelijk dat u uw persoonlijke sleutels onbewust deelt met derden. Probeer dus weg te blijven van verdachte e-mails en advertenties. Het zou ook helpen als u uw persoonlijke sleutels nooit met iemand zou delen, aangezien ze ook gecompromitteerd kunnen worden.

U weet nooit wanneer iemand uw portefeuille hackt en uw zuurverdiende Bitcoin steelt. Het volgen van de bovenstaande richtlijnen kan u helpen uw virtuele activa te beschermen en hackers weg te houden.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties