Mag ik met een hoverboard op de openbare weg rijden?

Door De redactie

Met een hoverboard, elektrisch skateboard of monowheel mag je niet op de openbare weg rijden. Je mag hiermee ook niet op de stoep rijden.

Hoverboarden zijn planken met aan weerszijden wieltjes, die worden aangedreven door een elektromotor. Er is geen stuur of zitting aanwezig. Je staat op de plank en stuurt door middel van je voeten en het verplaatsen van je gewicht. Hoverboards heten ook wel airboards.

Geen goedkeuring voor openbare weg
Hoverboards, elektrische skateboards en monowheels hebben geen stuur of zitplaats. Ze vallen daardoor in geen enkele categorie van voertuigen die zijn goedgekeurd voor gebruik op de weg. Daarom mag je er niet mee op de openbare weg rijden.

Toch op de openbare weg? Waarschuwing of boete
Je kunt een waarschuwing of boete van 260 euro krijgen als je met een hoverboard, elektrisch skateboard of monowheel de openbare weg opgaat. Heb je een waarschuwing gekregen en ga je daarna weer de weg op met je hoverboard, elektrisch skateboard of monowheel? Dan kan de politie het voertuig ook in beslag nemen.

Alleen op eigen terrein
Je mag met een hoverboard, elektrisch skateboard of monowheel alleen rijden op eigen terrein. Dat terrein mag dan niet toegankelijk zijn voor openbaar verkeer. (Bron: Rijksoverheid)

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties