Kunt u gestolen Bitcoin traceren?

Cybercriminelen zoals hackers hebben het voortdurend gemunt op gebruikers van cryptovaluta, waaronder dienstverleners, investeerders en particulieren. Dergelijke aanvallen zijn de laatste jaren toegenomen en hebben bijgedragen tot massale verliezen ter waarde van miljarden Bitcoin. Dat heeft het Bitcoin-netwerk ertoe aangezet zijn beschermingsmaatregelen te herzien om de gegevens van gebruikers te beveiligen.

Veel op Bitcoin gebaseerde bedrijven hebben ook hun veiligheidsvoorzieningen verbeterd, met behulp van geavanceerde technologieën en hulpmiddelen. Zo bieden toonaangevende websites voor crypto beurzen zoals yuanpaygroup.nl richtlijnen aan om hun klanten het terugvinden van gestolen virtuele activa te vergemakkelijken. Maar zelfs dergelijke maatregelen hebben hackers er niet van weerhouden Bitcoin te stelen.

De meeste mensen denken dat het onmogelijk is om gestolen crypto op te sporen, maar er zijn nieuwe manieren opgedoken om het tij te keren. Forensisch speurders worden steeds slimmer en kunnen nu de identiteit achterhalen van mensen achter specifieke Bitcoin-rekeningen, ondanks de anonimiteit. De autoriteiten hebben onlangs succesvolle pogingen ondernomen om gestolen crypto bedragen terug te vorderen in enkele geruchtmakende zaken, wat wijst op de mogelijkheid om gehackte Bitcoin op te sporen.

Manieren om gestolen Bitcoin op te sporen
Het terugvinden van gestolen Bitcoin is lang een theoretische benadering geweest, maar vernieuwers en wetshandhavers hebben verschillende praktische manieren ontdekt om dit te doen. Hieronder volgen enkele van die alternatieven.

Blockchain-bewaking
De toename van het aantal gevallen van crypto-roof heeft techneuten de kans geboden om winst te maken door mensen te helpen om gestolen virtuele activa op te sporen. Bitcoin en andere cryptovaluta berusten hoofdzakelijk op de blockchain, die transactiegegevens valideert in een gedeeld openbaar grootboek. De blockchain biedt echter beperkte gebruikersgegevens, aangezien gebruikers ook anoniem kunnen handelen. Dat stelt criminelen in staat hun identiteit en bezittingen te verbergen door ze snel over meerdere virtuele portefeuilles te verspreiden.

Blockchain Bewakingsbedrijven maken gebruik van de onomkeerbaarheid van transacties, waarbij software wordt gebruikt om transactiegegevens op het netwerk te schrapen. Zij kunnen deze instrumenten ook gebruiken om de gegevens te analyseren op verdachte activiteiten zoals diefstal, zodat zij kunnen nagaan waar het geld terecht is gekomen. Alle crypto transacties moeten een link hebben naar ten minste één openbaar adres. Zo kunnen blockchain bewakingsfirma's die informatie gebruiken om de identiteit van degenen die erachter zitten te ontmaskeren, andere transacties die zij hebben verricht te markeren, en de beurzen en portefeuilles die zij gebruiken te identificeren.

Speurders gebruiken gesofisticeerde software om de stroom cryptovaluta te analyseren en met succes de hackers en de gestolen fondsen op te sporen. Een in New York gevestigd blockchain-zoekmachine bedrijf, Bigquery, biedt een analytische tool die gegevens uit de blockchain haalt en samenvoegt, en slaat de informatie vervolgens op in hun database waar klanten er toegang toe kunnen krijgen. Ze beginnen met het opsporen van alle transacties met betrekking tot het getroffen Bitcoin-adres en genereren grafieken die de bewegingen van de valuta van en naar de rekening laten zien. Dat stelt hen in staat patronen te identificeren die de andere betalingsdiensten of uitwisselingsplatforms zouden kunnen aanbieden die de hackers gebruiken.

Proof-of-Concept software tool
Cyberbeveiliging Onderzoekers van de Universiteit van Cambridge hebben onlangs een idee uit 1816 ontdekt dat het traceren van gestolen Bitcoin aanzienlijk zou kunnen veranderen. Het idee legt de nadruk op het herdefiniëren van wat een besmette Bitcoin is. Hun gecodeerde proof-of-concept softwaretool kan de blockchain scannen en de locaties van gestolen Bitcoins identificeren, zelfs als hackers ze gedurende vele jaren over verschillende portefeuilles verplaatsen. Met het hulpmiddel kunnen zij door de opeenstapeling van algoritmen heen kijken die hackers vaak gebruiken om de herkomst van hun Bitcoin Transacties te verbergen. Het lijdt geen twijfel dat gestolen Bitcoin uiteindelijk in iemands portefeuille terechtkomen. Ze gebruiken dat om gestolen Bitcoin te traceren, door het geld te volgen naar de specifieke portefeuille waar de dief het naartoe heeft verplaatst. Om de techniek te kunnen toepassen, moet ze echter worden goedgekeurd door de autoriteiten die bepalen wat besmette of vuile crypto zijn.

Bitcoin Diefstal neemt vandaag de dag steeds grotere vormen aan, met alle gevolgen van dien voor de angst onder gevestigde en nieuwe crypto liefhebbers. Vernieuwers en overheidsinstanties zouden dergelijke bedreigingen echter snel kunnen voorkomen met praktische oplossingen voor het traceren van gestolen virtuele activa, zoals hierboven besproken.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties