Kunst & Cultuur

Doe een fysieke en mentale reset

Zet na carnaval je alcoholgebruik op pauze

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REGIO - Hossen, lachen, verkleden en drinken: dat is carnaval. Naast het gegeven dat carnaval een gezellige periode is, staat dit feest ook aan de vooravond van de vastenperiode gepland. Mensen staan steeds meer open voor een herontdekking van de vastenperiode. Noem het een reset, een bewustwordingsproces, een detox: vanaf 26 februari - Aswoensdag - start de vastenperiode. De IkPas-campagne lift hierop mee: ‘Zet je alcoholgebruik veertig dagen op pauze’.

De 30-dagencampagne, ook wel bekend als Dry January, aan het begin van het nieuwe jaar is uiterst geslaagd met een recordaantal van ruim 40.000 deelnemers. Woensdag 26 februari start de volgende campagne: ‘Zet je alcoholgebruik 40 dagen op pauze’. IkPas is een jaarlijks terugkerende actie die wordt georganiseerd door Stichting Positieve Leefstijl met ondersteuning van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Onder de paraplu van IkPas voeren gemeenten, GGD’s, Verslavingszorg en een groeiend aantal bedrijven door het hele land de actie lokaal en regionaal uit.

Wat levert het op?
Op basis van onderzoeksresultaten van voorgaande jaren blijkt dat meer dan de helft van de deelnemers zich ook na zes maanden lichamelijk én mentaal fitter voelt. Volgens de resultaten is de campagne goed voor de organen, bespaart het geld en zorgt het voor een betere huid. Bovendien slaapt bijna 45 procent van de deelnemers structureel beter. “We slapen eindelijk weer samen, omdat het snurken beduidend minder is”, laat een blije deelneemster weten. Uitgebreide informatie over alle resultaten in 2019 kun je vinden op https://ikpas.nl/onderzoek/

Voorbereid op lente
De campagne begint direct na carnaval op 26 februari. Iedereen die mee wil doen, kan zich aanmelden via https://ikpas.nl/inschrijven/. Ga fris het voorjaar in.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsSpecials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties