Kunst & Cultuur

Verhalenwedstrijd 100 jaar Bibliotheek Oss

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

OSS - Bibliotheek Oss bestaat honderd jaar. Dit wordt gevierd met allerlei activiteiten binnen en buiten de bieb. Een van deze activiteiten is een verhalenwedstrijd. Het gaat om korte verhalen, tussen de 1.000 en 2.000 woorden. De bibliotheek moet een hoofdrol spelen in het verhaal, er moet iets met honderd jaar gebeuren en het verhaal moet zich afspelen in Oss of omgeving. Verder mag de schrijver zelf weten wat voor soort verhaal het wordt. Het mag spannend of grappig zijn, het mag science-fiction zijn of zich juist in het verleden afspelen. Het moet in het Nederlands geschreven zijn, maar er mogen wel Osse of Brabantse woorden of uitdrukkingen in staan. De verhalen worden beoordeeld door een jury en de beste verhalen worden gebundeld in een speciaal boekje. Ook zijn er leuke prijzen te winnen.

Er zijn verschillende categorieën: kinderen van 7 tot en met 9 jaar; kinderen van 10 tot en met 12 jaar; jongeren van 13 tot en met 18 jaar; volwassenen vanaf 19 jaar en volwassenen die moeite hebben met de Nederlandse taal. Inleveren gaat digitaal, via het speciale mailadres: 100jaarbibliotheekoss@nobb.nl. Meedoen kan tot 1 juni. Tijdens het feestweekend, op 25 september, worden de winnaars bekend gemaakt. Alle details zijn te vinden op www.bibliotheekoss100jaar.nl of haal de folder bij het afhaalloket van Bibliotheek Oss aan de Raadhuislaan 10.

De spelregels

  • De bibliotheek moet een hoofdrol spelen in het verhaal.
  • Het begrip honderd jaar moet een rol spelen in het verhaal.
  • Het verhaal moet zich afspelen in Oss of directe omgeving.
  • Er zijn vijf categorieën: kinderen van 7 tot en met 9 jaar; 10 tot en met 12 jaar; jongeren van 13 tot en met 18 jaar; volwassenen vanaf 19 jaar en volwassenen die moeite hebben met de Nederlandse taal.
  • Lengte van het verhaal: voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar: tussen de 500 en 1.000 woorden. Voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar en volwassenen: tussen de 1.000 en 2.000 woorden. Voor mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal mag het verhaal korter zijn, tussen de 250 en 500 woorden.
  • Het verhaal moet geschreven zijn in het Nederlands. Er mogen wel Osse of Brabantse woorden of uitdrukkingen in staan.
  • Je kunt meedoen tot 1 juni 2021.
  • De inzendingen moeten digitaal worden aangeleverd, als bijlage in Word via de e-mail: 100jaarbibliotheekoss@nobb.nl
  • Zet je naam, adres en leeftijd onder het verhaal en in de mail.
  • Bij het insturen van een verhaal ga je er automatisch mee akkoord dat het verhaal gebruikt kan worden in een boekje of in andere (online of offline) media. Uiteraard met vermelding van de naam van de auteur en alleen voor deze wedstrijd.
|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties