Velp

Rondleidingen in Emmausklooster Velp weer mogelijk

Door Frank van Dorst van Emmausklooster

VELP - De maatregelen in het kader van de coronacrisis worden versoepeld. Mondjesmaat gaan instellingen weer open en worden activiteiten opgestart. Daarom is besloten om ook de rondleidingen in het Emmausklooster, het klooster van de Kapucijnen in Velp, op de zaterdagen in de zomermaanden weer op te starten. Te beginnen met zaterdag 6 juni.

De rondleidingen in deze vorm zullen doorgaan tot en met zaterdag 12 september, de zaterdag van het Monumentenweekend. Een gids gaat met u door het gebouw, de kerk en de tuin en vertelt onderweg wetenswaardigheden en anekdotes over het leven van de broeders in dit klooster. De ruimtes in het klooster zijn niet zo groot, daarom is er maar plaats voor 10 belangstellingen per rondleiding. Een rondleiding duurt ongeveer 2 uur en u dient zich vooraf aan te melden (zie hieronder).

Omdat het Emmausklooster ook in gebruik is als centrum voor stilte, bewustwording en ontwikkeling zijn de rondleidingen op een vaste tijd: ‘s zaterdags om 14 uur. Deelnemers gaan daarom ook in alle rust en stilte door de gebouwen en tuin.
De start van de rondleiding is in de kapel van het klooster. Via de kapel gaat de gids naar het klooster en halverwege zal men in de refter aankomen. Hier wordt een kop koffie of thee gedronken. Daarna wordt de rondleiding voortgezet met een bezoek aan de fraaie tuin en het ‘pesthuisje’. Rond 16 uur is het einde van de rondgang. Tijdens de excursie komen zowel architectonische, geschiedkundige als religieuze aspecten van het gebouw aan de orde.

De kosten van de rondleiding bedragen 5 euro per persoon en er worden maximaal 10 personen toegelaten. U dient zich vooraf aan te melden voor de rondleiding via info@emmausklooster.nl of 06-24547711.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties