Velp

Rondleidingen in Emmausklooster Velp

Door Frank van Dorst van Emmausklooster

VELP - In het nieuwe jaar zijn er ook buiten het toeristenseizoen rondleidingen door het Emmausklooster, het klooster van de Kapucijnen in Velp bij Grave. Een gids gaat met u door het gebouw, de kerk en de tuin en vertelt onderweg wetenswaardigheden en anekdotes over het leven van de broeders in dit klooster. Omdat het Emmausklooster nog in gebruik is als centrum voor stilte, bewustwording en ontwikkeling zijn de rondleidingen op vaste tijden. De eerstvolgende is op zaterdag 1 februari om 14 uur.

De start van de rondleiding is in de kapel van het klooster. Via de kapel gaat de gids naar het klooster en halverwege zal men in de refter aankomen. Hier wordt een kop koffie of thee gedronken. Daarna wordt de rondleiding voortgezet met een bezoek aan de fraaie tuin en het ‘pesthuisje’. Rond 16 uur is het einde van de rondgang.
Tijdens de excursie komen zowel architectonische, geschiedkundige als religieuze aspecten van het gebouw aan de orde. De kosten van de rondleiding bedragen 5 euro per persoon en er worden maximaal 20 personen toegelaten. Verzamelen op de parkeerplaats van het klooster. U dient zich wel vooraf aan te melden voor de rondleiding via info@emmausklooster.nl of 06-24547711. U kunt ook het contactformulier invullen op de website: www.emmausklooster.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties