Gezien

Twee zussen op zoek naar zichzelf in New Mexico

Door De redactie

Film: Jackie

Regisseur: Antoinette Beumer

Duur: 100 minuten

Genre: Drama, komedie

DVD/BluRay-release: 24 oktober

Jackie verhaalt over de door twee vaders opgevoede tweeling Sofie en Daan, vertolkt door respectievelijk Carice en Jelka van Houten. De twee Nederlandse zussen storten zich na een onverwacht telefoontje over hun - tot dan toe onbekende - biologische moeder (Academy Award-winnares Holly Hunter) uit Amerika, samen in een avontuur waardoor alle aannames die ze hadden op losse schroeven komen te staan. Door de reis met de raadselachtige en onaangepaste Jackie in een gammele camper over Amerikaanse B-wegen verandert het leven van Sofie en Daan voorgoed.

 

De chemie tussen de zusjes Van Houten draagt bij aan het prettige gevoel dat de film bij je achterlaat nadat je hem gezien hebt. Carice speelt de carrièrevrouw die zelf geen kinderen ambieert en genoeg heeft aan twee vaders, voor haar is het idee van een moeder niet nodig. Jelka daarentegen heeft wel een kinderwens, maar laat zich ondersneeuwen door haar echtgenoot. Ondanks het verschil in personaliteit groeien de zussen steeds dichter naar elkaar toe in deze roadmovie.

De eerste ontmoeting met Jackie verloopt stroef. Langzaam maar zeker sluiten de zusjes de vreemde vrouw steeds meer in hun hart. Ze leren niet alleen hun moeder, maar ook zichzelf en elkaar steeds beter kennen. Alhoewel bijna alle roadmovie-clichés zijn terug te vinden, kent de film een verrassend slot. Regisseur Antoinette Beumer heeft met beperkte middelen een mooi resultaat afgeleverd. Liefhebbers mogen Jackie niet missen.

 

Paul Verstegen

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties

DigikrantOok hier adverteren?

WeerLuister live naar L-FM


 

Agenda

 


Uw agendapunt hier?