Gezien

GEZIEN: This is it onwaardig afscheid Michael Jackson

Door De redactie

Film: This Is It
Regisseur: Kenny Ortega
Duur: 111 minuten
Release: 28 oktober
Gezien in: Utopolis Oss

Over Michael Jackson is vooral het laatste halfjaar veel gezegd en geschreven. De vraag was dan ook of daar nog wel een documentaire aan toegevoegd moest worden. Het antwoord lijkt na het zien van This is it een duidelijke nee. Dat komt niet zo zeer door het feit dat alle geheimen rond de hoofdrolspeler al onthuld zijn, maar meer omdat deze film niets nieuws laat zien. Het predikaat documentaire is eigenlijk te veel eer voor deze aaneenschakeling van beelden.

Voor zowel Michael Jackson-fans als doorsnee muziekliefhebbers is het echter wel boeiend om naar te kijken. Je krijgt als 't ware een kijkje in de keuken waar Michael chefkok is. Zeer gedreven en met liefde voor de muziek is hij bezig alle details voor de show naar zijn hand te zetten. Daarbij is hij bijna overdreven vriendelijk tegenover zijn dansers en muzikanten. Zij moeten net als Michael nog in vorm komen. De bewegingen van de meester zelf lijken nog wat stijfjes en onge

 

Een grootheid als Michael Jackson had absoluut een waardiger afscheid verdiend. De documentaire lijkt dan ook niet uit liefde voor Michael of de fans gemaakt te zijn, maar meer voor de poen en roem van maker Kenny Ortega. Beat It!

Paul Verstegen

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties