Gezien

GEZIEN: The Bank Job

Door De redactie
Film: The Bank Job
Regisseur: Roger Donaldson
Duur: 111 minuten
Te huur vanaf: 19 december

In de film staat een bankoverval centraal. De beruchte kraak uit 1971 speelde zich af in een Londense bank. De dieven zijn er vandoor gegaan met drie miljoen pond en wisten aan de politie te ontkomen. Naast het geld vonden de overvallers ook nog een aantal bezwaarlijke foto's van hoge functionarissen. De roof werd al snel in de doofpot gestopt door een aantal hoge heren.
The Bank Job is gebaseerd op bovenstaand waargebeurd verhaal. Het hele scenario rondom de roof is verder verzonnen. The Bank Job is een goede heistfilm die een aantal standaard regels volgt. De precieze voorbereiding, de succesvolle roof en de nasleep waar het allemaal mis dreigt te gaan en anders uitpakt dan gepland. Het is een luchtig verhaal dat goed te volgen is. Het laatste half uur vindt er echter een omslag plaats en wordt de actie veel geweldadiger. Dit past niet bij de toon van de rest van de film en doet daardoor afbreuk aan voor de rest een goede film.

Al met al is The Bank Job een leuke film die je zeker even moet kijken als je twee uurtjes over hebt. Het wordt nergens ingewikkeld of vernieuwend, maar door de goede opbouw is het een film geworden die plezierig is om naar te kijken.
The Bank Job is nu te huur bij Videotheek Schaijk, Schutsboomstraat 23c in Schaijk, www.videotheekschaijkenstore4you.nl of 0486-460610.

Paul Verstegen

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties