Gezien

GEZIEN: Najib Amhali enige lichtpuntje in Spion van Oranje

Door De redactie

Film: Spion van Oranje
Regisseur: Tim Oliehoek
Duur: 95 minuten
Release: 5 februari

De film Spion van Oranje is een grote aanfluiting. De verhaallijn is dun en oninteressant, er wordt matig tot slecht geacteerd en van goede grappen is al helemaal geen sprake. De Duitse Bruno van Lippe (Paul de Leeuw) wil Nederland vernietigen en de enige die hem kan stoppen is zijn tweelingbroer Francois van Vliet (wederom Paul de Leeuw). Paul de Leeuw is voornamelijk bekend van zijn shows bij de publieke omroep en in minder mate ook als zanger. In zijn shows heeft hij de lachers regelmatig op zijn hand, maar in deze film slaat hij met zijn, veelal ranzige, humor de plank volledig mis. De grappen zie je van ver aankomen, voor zover je van grappen mag spreken.


Plien van Bennekom speelt femme fatale Hedi. Met haar overdreven geschreeuw, gekrijs en gehijg haalt ze het bloed onder je nagels vandaan. Het slaat nergens op en voegt absoluut niets toe aan de film. De scènes waarin ze meespeelt zijn totaal overbodig en van een nog lager niveau dan de rest van de film.
Het enige lichtpuntje in de film is Najib Amhali, die als agent van de Geheime Dienst Mustafa zich lekker mag uitleven. Met zijn oneliners steelt hij de show. Het is niet te geloven dat zoveel BN'ers hun naam aan dit wanstaltige product willen koppelen. Als je naar Spion van Oranje gaat ben je twee uur van je leven kwijt die je nooit meer terugkrijgt.

Paul verstegen 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties