Gezien

GEZIEN: Ernesto en Marcellino hebben weinig diepgang

Door De redactie

Show: Diepgang
Cabaretier:
Duur: 120 minuten
Gezien op: vrijdag 6 november
Gezien in: Het Wapen van Reek

Ernesto en Marcellino is een cabaretduo dat al ruim vijftien met elkaar op de planken staat. Na verloop van tijd sloot Wilfried Finkers (de broer van) zich bij hen aan. Momenteel tourt het trio door Nederland met de show Diepgang. Ze geven zelf aan wat dieper op de materie in te willen gaan. Daarmee slaan ze meteen de plank mis. Ernesto en Marcellino hebben het altijd moeten hebben van simpele humor. Na de komst van Wilfried Finkers ging het niveau iets omhoog, maar ze zijn nog steeds niet de plaatselijke zaaltjes ontgroeid.

Met een combinatie van voorspelbare en vaak ook belegen humor, flauwe typetjes en zaalparticipatie tracht men het publiek te vermaken. De grappen zijn vaak vergezocht of liggen juist voor de hand. Een groot deel van de show is afhankelijk van de interactie met het publiek. Ernesto valt een paar mensen op de eerste rij lastig met een camera in zijn hand. Hij probeert gevat te reageren en gaat veel te lang door.

Tot tweemaal toe neemt Wilfried Finkers het woord. Zelfs zijn droge manier van vertellen weet de show niet te redden. Waar hij normaal origineel uit de hoek weet te komen, is ook hij voorspelbaar en flauw.

Het is jammer dat Ernesto en Marcellino na zoveel jaar ervaring met deze show op de proppen komen. De vorige voorstelling, waarmee ze ook in Reek zijn geweest, was wel leuk. Misschien is de inspiratie op?

Paul Verstegen

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties