Gespeeld

Gespeeld: 30 Seconds

Door De redactie
Uitgever: 999 Games
Speelduur: 30 minuten
Spelers: Drie of meer
Leeftijd: Vanaf 12 jaar

Het nieuwe spel van 999 Games, 30 seconds genaamd, wordt aangekondigd als 'hilarisch, luidruchtig en zenuwslopend'. Na diverse potjes gespeeld te hebben blijkt die aankondiging er niet ver naast te zitten.
In het spel strijden meerdere teams tegen elkaar, met als doel als eerste de finishlijn te halen. Elke beurt krijgt een speler dertig tellen om vijf verschillende begrippen aan zijn teamgenoten te omschrijven. Dertig seconden klinkt erg kort en dat is het ook. Het gevolg is dat de spanning oploopt en het spel alleen maar spannender wordt. Bij elke beurt is het weer een uitdaging om alle vijf de begrippen goed te omschrijven in de hoop dat je teamgenoten ze binnen de halve minuut allemaal raden. Dit komt dan ook niet zo heel vaak voor.

Het omschrijven gaat je steeds beter af gaat naar mate je het spel langer speelt. Hoe langer het spel duurt, des te origineler de omschrijvingen worden. De regels laten heel veel toe en leggen maar een enkele beperking op. Het is niet toegestaan om 'klinkt-als' te gebruiken, de begrippen op het kaartje te noemen of ze rechtstreeks te vertalen naar een andere taal.
De begrippen vari

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties