Gelezen

GELEZEN: Verdiende straf

Door De redactie
Auteur: William Lashner
Uitgeverij: A.W. Bruna
Pagina's: 376
ISBN: 9789022991633

In het derde boek van William Lashner is weer een hoofdrol weggelegd voor advocaat Victor Carl. Eerder draafde Carl al op in de boeken De verliezers (1996) en Wie volgt (1997). De auteur studeerde rechten aan de universiteit van New York en werd daarna strafpleiter in Philadelphia. Daar is hij mee gestopt om zich fulltime te richten op het schrijven van legal thrillers.
Zodra je met het boek begint duik je meteen volop de actie in. Victor Carl wordt gebeld door zijn vriend Guy Forrest. Die beweert dat zijn vriendin Hailey Prouix vermoord is terwijl hij in bad lag. Ondanks dat Victor hem niet gelooft, zegt hij toch toe zijn verdediging op zich te nemen. Hailey Prouix is namelijk de minnares van Victor Carl. Door Guy te vertegenwoordigen hoopt Victor hem achter de tralies te krijgen, want hij is overtuigd van de schuld van zijn vriend.


Gaandeweg komen er steeds meer feiten boven tafel en wordt een diepgaand onderzoek ingesteld. Hierdoor dreigt ook de relatie van Victor met Hailey boven water te komen. De speurtocht naar de ware moordenaar leidt Victor Carl door heel Amerika. Zo komt hij langzaam maar zeker achter Hailey's verleden en dat is niet altijd even florissant geweest.
Al met al leest het boek lekker weg. Het verhaal zit goed in elkaar en elke keer wordt er een beetje meer informatie vrijgegeven. Door deze opbouw blijft het boek spannend en wil je niets liever dan doorlezen. Het niveau van John Grisham heeft William Lashner nog niet, maar hij komt wel in de buurt.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties