Gelezen

Gelezen: Klunen

Door De redactie
Auteur: Kluun
Uitgeverij: Uitgeverij Podium
Pagina's: 219
ISBN: 9789057592485

In het recentelijk uitgekomen boek Klunen is een aantal columns van Kluun (Raymond van de Klundert) verzameld die hij geschreven heeft door de jaren heen. Al vier jaar bericht Kluun bijna dagelijks op zijn site, iedere woensdag bij Giel Beelen op 3FM en in diverse kranten en tijdschriften over het geworstel met zichzelf en met de wereld.
In november 2007 is het boek Het beste van NightWriters uitgekomen. Kluun is iniatiefnemer van de NightWriters en is met een aantal columns vertegenwoordigd in het verzamelboek. Al deze columns zijn ook weer terug te vinden in zijn nieuwste verzamelwerk Klunen. Hij heeft meer dan genoeg geproduceerd door de jaren heen en zou toch in staat moeten zijn dubbele plaatsingen te vermijden.

Het zijn korte verhalen die weinig teweeg brengen met af en toe een uitschieter in positieve zin. Vooral de column Kluuntje in Europa over de euthanasie van zijn overleden vrouw Judith maakt indruk, maar op een aantal echt leuke artikelen na is het niet bijster bijzonder. Doordat het boek bestaat uit korte verhaaltjes is het uitermate geschikt voor het kleinste kamertje.
Al met al is het boek goed te doen, maar omdat het verzameling is van korte teksten heb je niet de neiging het boek in

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties