Gelezen

Gelezen: De stille dood

Door De redactie

Auteur: Volker Kutscher

Uitgeverij: Mynx

Pagina's: 510

ISBN: 978-90-8968-140-9

De stille dood is het tweede boek van Kutscher waarin inspecteur Gereon Rath van de Duitse politie komt opdagen. Hij werkt op de afdeling Moordzaken en de dood van een actrice voert Rath naar de filmindustrie, een broeinest van politieke en criminele activiteiten. Een ongeluk of moord? Later wordt een tweede actrice gevonden van wie de stembanden verwijderd zijn. Rath gaat op onderzoek en komt erachter dat de industrie worstelt met de overstap van stomme films naar geluidsproducties. Hij laat zijn licht op de zaak schijnen en probeert de zaken op geheel eigen wijze op te lossen. Ondertussen krijgt Rath ook het verzoek van zijn vader uit Keulen om de plaatselijke burgemeester, Konrad Adenauer, bij te staan door een klein onderzoek buiten werktijd. Een verzoek dat Rath met tegenzin inwilligt.

 

Net als in voorgaande boeken heeft Rath het aan de stok met zijn leidinggevende, hoofdinspecteur Bohm. Hierdoor maakt Rath vaak irrationele en soms zelfs ronduit stomme beslissingen. Dit heeft wel tot gevolg dat Kutscher erin slaagt van Rath een echt personage te maken.

Evenals zijn voorganger (Schaduw over Berlijn) is De stille dood een spannend boek in het tijdsbeeld van de Weimar Republiek, het Duitsland van de jaren dertig. De auteur laat het verhaal tot leven komen door details. Als we Kutscher mogen geloven is dit niet zijn laatste boek over inspecteur Gereon Rath en dat is goed nieuws.

Paul Verstegen

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties