Gehoord

GEHOORD: Melissa Etheridge levert stevige kerstplaat af

Door De redactie
Album: A New Thought For Christmas
Artiest: Melissa Etheridge
Maatschappij: Island Records
Release: 13 oktober 2008

Na haar strijd tegen borstkanker is de Amerikaanse rockzangeres Melissa Etheridge weer helemaal terug. Ze heeft het album A New Thought For Christmas gemaakt. Op deze plaat staan oude kerstnummers in een nieuwe jasje en ook een aantal eigen nummers van Melissa. De titel van het album doet zichzelf eer aan. Het is inderdaad een andere kerst-cd dan je doorgaans gewend bent. Niets zoetsappigs, maar gewoon stevige en gevoelige rock zoals alleen Melissa Etheridge dat kan.
Op het album staat onder andere het nummer I Need to Wake Up. Dat nummer is gebruikt voor de film An Inconvenient Truth. Daarvoor werd ze in 2007 bekroond met een Oscar voor meest originele song.
Ondanks dat ze een aantal nummers zingt die ze niet zelf heeft geschreven lijkt het alsof de liedjes speciaal voor haar zijn gemaakt. Het past allemaal heel goed bij haar en door haar fantastische stem weet ze de liedjes geheel eigen te maken. Ook de door haar zelf geschreven nummers klinken zeer goed. De liedjes komen heel persoonlijk over en daardoor luister je er graag naar.
Als je de cd luistert is het heel duidelijk dat Melissa Etheridge een grote passie heeft voor muziek. Dit gecombineerd met goed gitaarwerk levert een ijzersterk album op waarbij je tijdens de feestdagen helemaal weg kan dromen. Dit is geen plaat die je na de feestdagen de strot uitkomt omdat 'je het nu wel gehoord hebt'.

Paul Verstegen

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties