Beleggen? Wat moet je weten!

Door Mike debak van Interjoy

Beleggen is tegenwoordig een hotitem. Niet zo vreemd meet de lage spaarrente en het feit dat niemand op vakantie kan. Je zou je opgespaarde geld kunnen beleggen, maar wat komt daar bij kijken?

Waarin beleggen?
Als je eenmaal de stap hebt gezet om te gaan beleggen dan moet je nog even bepalen waarin je gaat beleggen. Ga je in de aandelen, opties of in de cryptocurrency investeren?

En als je een keuze hebt gemaakt dan moet je nog weten in welk bedrijf je gaat investeren of in welke cryptomunten. Dat zijn geen makkelijke keuzes en al helemaal niet als je nog nooit iets gedaan hebt met beleggen. Kortom er komen veel begrippen een vragen op je af. Vragen als wat is een online broker? En wat is een wallet?

Beleggen als dummyAls je nog niet eerder iets hebt gedaan op het gebied van beleggen dan is het belangrijk om je goed in te lezen. Alleen dan krijg je plezier in het beleggen en zul je zien dat je ook betere resultaten gaat behalen. Er zijn veel boeken geschreven waarin alle begrippen omtrent beleggen te lezen zijn.

Cursus
Als je het nog serieuzer wilt aanpakken dan is het volgen van een beleggingscursus een nog betere optie. Het voordeel van deze cursussen is dat je naast het lezen van de leerstof alles ook in de praktijk kan brengen.

Harm van Wijk
Een beleggingscursus die echt de moeite waard is, is die van beleggingsexpert Harm van Wijk. Harm is zelf al 30 jaar actief in de beleggingswereld en is bekend van verschillende financiële radio en TV programma’s.

Naast dat hij zelf nog steeds actief is in het beleggingsvak coacht hij beginnende beleggers. Hij heeft daar een goede cursus voor ontwikkeld en een softwaretool die het voor jou als belegger een heel stuk makkelijker maakt om een hoger rendement te halen.

Trading Navigator Methode
De complete tool die Harm heeft ontwikkeld wordt verkocht onder de naam Trading Navigator Methode. Dit is een totaalpakket waar een goede cursus bij is inbegrepen evenals de tool die jou helpt winstgevend te beleggen.

Ik gebruik het pakket inmiddels ook een tijd en ben er echt erg enthousiast over. Hoe het werkt en wat je leert dat lees je in de Trading Navigator review.

Broker
Als beginnende belegger zou je al een demo account bij een online broker kunnen aanmaken. Met een demoaccount kan je met nepgeld beleggen. Het voordeel is dat je veel leert over het echte beleggen maar dat het je nog niets kost. Je loopt met een demoaccount namelijk geen risico om geld kwijt te raken.

Er zijn veel verschillende brokers maar voor je je aan gaat melden is het verstandig om de brokers te vergelijken. Let erop dat je niet teveel commissie gaat betalen. Als je op een gegeven moment enthousiast wordt en je gaat lekker handelen dan kunnen de kosten voor de commissie behoorlijk oplopen.

Brokers waar je tegen een lage commissie kunt handelen zijn Bitvavo en eToro. Dit zijn brokers met een Nederlands talig platform.

Als je de stap gaat zetten in de beleggingswereld zorg er dan voor dat je met kleine bedragen begint en niet belegt met geld wat je niet kunt missen.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties