Kunst & Cultuur

Ontdek BiblioPlus Cast: de nieuwe podcastpagina van de bibliotheek

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REGIO - Wie van podcasts en lezen houdt, kan z’n hart ophalen op de site van BiblioPlus. De basisbibliotheek in het Land van Cuijk en Maasduinen lanceert op haar website een speciale pagina met podcasts. Je vindt er alle podcast van BiblioPlus overzichtelijk bij elkaar. Regelmatig worden er nieuwe podcasts toegevoegd zodat er altijd iets interessants te luisteren valt.

Op de podcastpagina vind je edities van ‘Dichter bij de schrijver’, een podcastserie van De Kneep en BiblioPlus rond schrijvers en dichters uit het Land van Cuijk en Maasduinen. De audioportretten bestaan uit persoonlijke interviews en duren ca. 20 minuten. Elke twee weken komt er een editie bij. Onlangs is een interview toegevoegd met Dinie Akkerman (foto). Deze in 1936 in Groningen geboren schrijfster/illustrator maakte kinderboeken die zelfs in Amerika en Japan bekend zijn. In 2011 ontving Dinie de bronzen Merlet als erkenning voor haar werk in haar huidige woonplaats Cuijk. In ‘Dichter bij de schrijver’ vertelt zij over haar leven en kunstenaarschap.

De Kneep
Bij De Kneep, het schrijversplatform in het Land van Cuijk en Maasduinen, zijn inmiddels ruim 160 taalmakers aangesloten. Wie dat zijn en wat zij maken laat De Kneep samen met de bibliotheek horen in de BiblioPlus Cast ‘Dichter bij de schrijver’. www.biblioplus.nl/podcast.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties