Kunst & Cultuur

Nieuw bij schouwburg: Musical Academy Cuijk

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

CUIJK - Altijd al eens op een podium willen staan om te schitteren in een musical? Dan is dit je kans. In september start Musical Academy Cuijk, een nieuwe musicalopleiding voor volwassenen met een eindvoorstelling in de grote zaal van Schouwburg Cuijk.

Musical Academy Cuijk. (foto: Marcel Hakvoort)

Met Musical Academy Cuijk, oftewel MAC, gaat een langgekoesterde wens van Roel Verheggen in vervulling. De Boxmeerse cultuurondernemer, ook bekend van Angels Rule, plaatste begin dit jaar een oproep op Facebook en kreeg enthousiaste reacties, waaronder van Sjoerd Meijer, directeur en programmeur van Schouwburg Cuijk.

Ideale thuisbasis
Al snel staken de twee de koppen bij elkaar en was de samenwerking een feit. Musical Academy Cuijk krijgt zijn thuisbasis in de schouwburg. “Dat biedt natuurlijk enorm veel kansen”, licht Verheggen toe. “We hebben een grote repetitieruimte, kunnen uitvoeringen geven in de grote of kleine zaal en kunnen gebruik maken van professionele licht- en geluidstechniek.”
De musicalopleiding begint in september onder leiding van een team van vier professionals, voor velen geen onbekenden in de regio: Stephanie Bongers-van Werkhoven en Anneke Miggiels voor de vocal coaching en stemvorming, Martine Jansen voor beweging en dans en Roel Verheggen zelf voor het script, regie en spel.

Geen ervaring vereist
In totaal worden dertig lessen gegeven met een eindproductie het jaar daarna. Verheggen: “Een musical op de planken brengen kost tijd, dat red je niet in één jaar. Mensen moeten liedjes leren, teksten, rollen en stagings. We hopen dan ook dat iedereen die in september start, het volledige traject van twee jaar wil doorlopen om zo echt een geweldige musical te kunnen maken.”
Ervaring is geen vereiste, stelt Verheggen. “Je hoeft echt nog geen volleerd danser of zanger te zijn om mee te kunnen doen. Het gaat om het ontwikkelen van talenten en vaardigheden, ieder op zijn manier. Dat we dat nu in samenwerking met de schouwburg mogen doen, is echt wel een dream come true.”

Zin om mee te doen?
De nieuwe musicalopleiding start maandag 27 september om 20 uur. Inschrijven is mogelijk vanaf september via www.schouwburgcuijk.nl. Kom kennismaken en volg de gratis workshop op maandag 13 september om 20 uur. Interesse? Meld je aan met je naam en e-mailadres via www.schouwburgcuijk.nl/mac. Je ontvangt dan begin september een mail met meer informatie, inclusief een uitnodiging voor de gratis workshop.

 

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties