Theater

Zaterdag 26 september twee keer bij Schouwburg Cuijk

Muzikale voorstelling over legendarisch hoorspel War of the Worlds

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

CUIJK - Op 30 oktober 1938 raakte heel Amerika in paniek. Op de radio was live te horen hoe de aarde werd aangevallen door ruimtewezens van Mars. Luisteraars sprongen in hun auto om zo ver mogelijk weg te blijven van de plekken die onder vuur genomen werden. Wat zij allemaal niet beseffen is dat dit een briljant hoorspel is. Over dit historische moment schreef Dick van den Heuvel de voorstelling Orson Welles' War Of The Worlds met William Spaaij als Orson Welles en Gerrie van der Klei als Rita Hayworth. De muzikale voorstelling is zaterdag 26 september twee keer te zien in Schouwburg Cuijk.

Orson Welles’ War Of The Worlds begint als een overdenking van de oudere Rita Hayworh. Ze herinnert zich die jonge regisseur en theatermaker Orson Welles, gespeeld door William Spaaij, en hoe hij de dag van zijn leven had daar in de CBS-studio...

Rumoer
Eigenlijk zou hij een hoorspelbewerking doen van HG Wells ‘The War Of The Worlds’, maar dat was hem te simpel. Daarom bedacht hij dat het moest klinken als een nieuwsuitzending; fake-news gebracht als werkelijkheid.
De jonge regisseur en acteur trekt zich niets aan van de turbulentie die hij veroorzaakt; sterker nog... hij geniet met volle teugen van al dat rumoer. Rita blikt terug op de roem die het hem bracht, hoe hij later naar Hollywood werd gelokt waar hij het meesterwerk Citizen Kane maakte. En hoe hij een leven lang zwierf tussen fake news en prachtige onenigheid met de hele entertainmentindustrie.

De voorstelling is een reconstructie van die dag in oktober 1938, over een tijd vol angst en wanhoop. Gemaakt in een tijd vol vrees en vertwijfeling. De cast bestaat uit William Spaaij die de rol van Orson Welles alternerend speelt met René van Kooten. Gerrie van der Klei als Rita Hayworth met daarnaast Robin van den Heuvel, Abel Leemans en Marlijn van der Veen. Het script is geschreven door Dick van den Heuvel en de muziek is van Jeroen Sleyfer.

Tickets
Orson Welles' War of the Worlds is zaterdag 26 september te zien in Schouwburg Cuijk. Er zijn die avond twee voorstellingen: om 19.15 en 21.15 uur. Meer informatie en kaartverkoop op www.schouwburgcuijk.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties