Muziek

Liederentafel Grave biedt jubilerend Senioren KBO mooi cadeau aan

'Zingen kun je altijd en overal, je leven lang'

Door Freddy Klooté

GRAVE - Senioren KBO Grave viert dit jaar haar 70-jarig bestaan. Een hele leeftijd voor een vereniging die jong is gebleven door met de tijd mee te gaan. Van de drie K’s (kaarten, kienen, keuvelen) heeft men de overstap gemaakt naar de eisen van de 21ste eeuw. Naast de ontspanningsfunctie houdt de vereniging zich steeds meer bezig met belangenbehartiging. Steeds meer hulp aan ouderen wordt geleverd onder de vlag van Senioren KBO Grave. Uit die vereniging ontstond 12 jaar geleden ook De Liederentafel. Ciny van Vonderen had het idee elders gezien en vond het een mooi iets om ook in de activiteiten van de Graafse KBO in te passen. Bestuurslid Jan Derksen was ook enthousiast en in 2007 ging de Liederentafel van start.

Ciny van Vonderen: “Mensen zingen graag. Je kunt het altijd en overal, je leven lang. En mensen worden er vrolijk van. Binnen de KBO hadden we geen zang meer, want het ouderenkoor was ter ziele gegaan. Ik ben er toen mee gestart. Op de eerste dinsdag van de maand. Toen nog in het Palazzo Theater. We hadden ook een treffende naam gevonden: “Ons Plezier”. Het groeide heel snel uit tot zo’n 40 à 50 deelnemers. Het merendeel was vrouw. We hebben gemiddeld drie mannen erbij en dat mogen er best meer worden. We vonden er ook al snel muzikanten bij. Gerard van Haren op de trekzak, Piet Pennings op gitaar en Frans van de Ven als toetsenist. Zij zijn er nog steeds heel enthousiast bij”.

Liederentafel 'Ons Plezier'
Nog steeds komen we de eerste vrijdagmiddag van de maand bij elkaar. In het zaaltje van de Protestantse Kerk. Om 14 uur beginnen we met een aantal liederen die we met dirigent Toos van Kessel hebben afgesproken. Veel Graafse liedjes worden vol vuur gezongen. Nostalgie komt boven en we gaan helemaal op in “Ik hou van de Graaf”, “Grave Superieur” of “Ik moet nog efkes in de Groaf zien”. Na een uur hebben we 20 minuten pauze en daarna gaan we de tafels langs voor een verzoekprogramma. Het Slavenkoor en Ons Lief Vrouwke van Lya de Haas zijn daarbij heel populair”.

Korenmiddag 27 september 
Marlie van de Ven, die samen met Ciny, Jan Derksen en Toos van Kessel de commissie vormt: “Ja, dat wordt ons cadeau aan het jubilerend Senioren KBO Grave. In de Theaterzaal van Catharinahof organiseren we op 27 september aanstaande een Korenmiddag. Om 13.00 uur staan koffie en thee gratis voor u klaar. Ook de entree is gratis. Om 13.30 uur begint de Korenmiddag. Na een opening van voorzitter Jetty Janssen en een inleidend woordje van oud-voorzitter Jan Derksen is het de beurt aan de koren. De liederentafel “Ons Plezier” van Senioren KBO Grave bijt het spits af. Met natuurlijk ook Graafse muziek. Daarna volgt het koor Vocal 50+ uit Cuijk. Zij presenteren, onder leiding van dirigent Erik Fortier vooral popsongs. Ook Lima Diti is er die middag. We hebben daar nu al enthousiaste reacties op gekregen. Dat is een koor uit Cuijk met leden uit de Molukse eilandengroep Tanimbar. De groep staat onder leiding van Anies Laijan. Het koorfestijn wordt afgesloten met een optreden van De Kèls uit Groesbeek. Een koor dat ook in 2007 is opgericht. Hun repertoire is heel gevarieerd. Van La Paloma tot Sweet Caroline. Dat wordt geheid meezingen, onder leiding van dirigent Louis van Waarsenburg”.

Ciny: “Je ziet dat het een heel gevarieerd programma wordt. Een feest voor de liefhebbers van zang. Dat wordt echt smullen geblazen. En dat allemaal gratis. De koren worden deze middag begeleid door vier gastvrouwen die zorgen dat ze op tijd in en uit hun kleedkamers zijn en geen dorst hoeven te leiden. Echt een middag om naar uit te kijken”.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties