Muziek

Zangers van St. Frans 60 jaar: jubileumconcert in Grave

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - De Zangers van St. Frans bestaan 60 jaar en zijn onder leiding van dirigent Geert Verhallen druk bezig met de voorbereidingen voor hun jubileumconcert op 23 juni in de St. Elisabethkerk in Grave.

Bezoekers worden getrakteerd op de mooiste koormuziek die in deze 60 jaar door de Zangers is vertolkt. Kers op de taart is de Zuid-Amerikaanse Misa Criolla van Ariel Ramirez, die begeleid wordt door onder meer panfluit, contrabas en percussie. Naast deze muzikale traktaties worden bezoekers meegenomen in een stukje geschiedenis van het koor. De Zangers willen daarmee een sfeerbeeld geven van de club waar ze zo trots op zijn. Het belooft een nieuw hoogtepunt in de toch al rijke historie van de Zangers te worden.
Het gemengd jongerenkoor is zestig jaar geleden als jongenskoor gestart, onder de bezielende leiding van oprichter Wim Buys. Door de tijd heen zijn er niet alleen binnenlandse maar ook Europese en intercontinentale reizen gemaakt. Zoals bij meerdere verenigingen, zijn vriendschappen voor het leven ontstaan en zaadjes geplant voor een latere professionele carrière in de muziek. Inmiddels beschikt het koor over een zangpedagoge die de jongste leden spelenderwijs leert zingen en voorbereidt om naar het grote koor te gaan. Naast zingen organiseert de vereniging tal van andere activiteiten voor haar leden. Te denken valt aan een themafeest; zwemuitje; horroravond; kerstactiviteit maar ook gezamenlijk de carnavalsoptocht kijken voor de deur van de Galmhut.

Meer informatie: www.zangersvansintfrans.com

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties