Muziek

Kerstmis nadert: Activiteiten Stadskoor Grave

'Voor de oudere medemens die een verzetje kan gebruiken'

Door Freddy Klooté

GRAVE - “Wist je dat tijdens het zingen, alle harten van de zangers hetzelfde ritme slaan?” vraagt pr-vrouw Trudy Degen van het Stadskoor Grave. Dat moet dan wel een gouden ritme van gouden harten zijn. Immers, elk jaar weer organiseert het Stadskoor een evenement voor de leden, dat geld opbrengt voor een specifiek doel. Vorig jaar organiseerde men een loterij en dat leverde een heleboel goodiebags voor de bezoekers van de Graafse voedselbank op. Ook dit jaar heeft het koor zich weer extra ingezet.

Stadskoor Grave. (foto: Marco van den Broek)

Trudy: “Dit jaar hebben we voor en door de zangers en zangeressen een markt gehouden. Allerlei dingen gemaakt en verkocht. Met als doel een groep mensen waarvan we dachten dat die wel een opkikkertje konden gebruiken, een gezellige middag aan te bieden. De markt liep goed en de plannen zijn klaar. Net als de uitnodigingen die we aan diverse mensen verstuurd hebben. De doelgroep bestond uit mensen die warm konden lopen voor onze uitnodiging: Hoe leuk zou het zijn, samen? Hoe leuk zou het zijn samen koffie/thee te drinken? Hoe leuk zou het zijn om samen koffie/thee te drinken en te lachen? Hoe leuk zou het zijn om…

Naast het drinken en lachen volgden nog “gezelligheid maken”, “voldaan naar huis gaan” en de mogelijkheid om zich aan te melden om daar bij te zijn”.
De uitnodiging bleek te werken. Trudy: “Ruim 25 mensen meldden zich aan om op woensdag 19 december om 14.30 uur in de ontvangstzaal van de St Elisabethkerk in Grave te zijn en daar een gezellige middag te beleven”. Over het programma wil Diny niet veel kwijt: “Het mag best een beetje verrassend zijn. Er zijn in ieder geval voldoende natte en droge versnaperingen. En eigenlijk draait het daar ook niet alleen om. Het draait om gezellig bij elkaar zijn, met mensen die daar niet altijd aan toekomen en die dat best leuk zullen vinden. De ontvangstzaal wordt met liefde beschikbaar gesteld door pastoor Aarden. Het wordt ook een middag met veel herinneringen die nog eens de revue passeren”.

Kerstconcert 2018: 'Wij komen tesamen'
Terwijl we toch met verwennerij bezig zijn hebben we het ook maar meteen over het jaarlijks Kerstconcert van het Stadskoor in de St. Elisabethkerk. Trudy Degen: “We weten inmiddels dat we er veel mensen een groot plezier mee doen. De kerk zit vol en ook het koor geniet met volle teugen. Op zondag 23 december om 15.00 uur begint het concert. Om 14.30 uur is het koor ingezongen en gaan de deuren open. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage op het eind van het concert wordt zeer op prijs gesteld”.

Geen wonder dat er weer een volle kerk wordt verwacht. Het programma is zeer gevarieerd en zit barstensvol kwaliteit. De Graafse burgemeester Lex Roolvink spreekt een Kerstgedachte uit. Trudy Degen vertelt een Kerstverhaal. En daar tussendoor hoor je de gouden stemmen van het koor en de magistrale bijdragen van de solisten. U hoort bariton Jo Strijbosch in het altijd weer ontroerende Stille Nacht. Verder spelen op dwarsfluit Wendy Laurenssen, op klarinet Ester van Hooren en op trompet Job Nuijen. Het koor wordt op piano begeleid door Selma Peters. Dirigent is Geert Verhallen, de man die muziek ademt. Die mensen kan motiveren, leiden, beter maken. En daarbij altijd de menselijke maat weet te vinden. Op het programma onder meer : Es ist ein Ros entsprungen, Away in a manger en Cantique de Noël. Frans Maasen leidt u door het programma.

Stadskoor Grave
Het koor groeit en bloeit. “We hebben nu weliswaar 57 leden, maar toch kunnen we nog een aantal stemmen gebruiken. Vooral de bassen komen we tekort. Waarom ik dit durf te vragen? Omdat het zo geweldig leuk is om samen te zingen. Het is iets wat je moet beleven. Al die stemmen samen. En die van jou is daarbij. Het geeft me soms een kippenvelgevoel”. Stadskoor Grave repeteert elke maandagavond in de Theaterzaal van Catharinahof in Grave. Tussen 20 en 22 uur. Naast kwaliteit hebben we gezelligheid hoog in het vaandel. Onze leuze is: “Zingen bij Stadskoor Grave, is een feest van muzikale verwondering. Liefhebbers van zingen kunnen zich opgeven bij het secretariaat. Dat en meer informatie is te vinden op onze site www.stadskoor-grave.nl

Trudy Degen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties