Muziek

Van eigen hedendaagse nummers tot covers van Wannes van der Velde

Vlaamse zangeres Mira in Kunstkerkje Velp

Door Frank van Dorst van Kunst in het Kerkje

VELP - Op zondagmiddag 24 november treedt de Vlaamse zangeres Mira op in het Kunstkerkje in Velp bij Grave. Een uniek concert voor de regio. Zij blinkt uit in haar eigen nummers met spitsvondige teksten, bekijkt dagelijkse tafereeltjes met net weer een andere blik en weet dat prachtig onder Vlaamse woorden te brengen. Het programma begint om 14.30 uur. Plaatsten voor het concert à 16 euro zijn te reserveren via de site www.kunstinhetkerkje.nl. 

Puur Belgisch
België staat bekend om zijn ‘chocola puur’, maar met ‘puur Belgisch’ wordt in de muziek toch iets anders bedoeld. Kom het beleven in Velp. De Vlaamse zangeres Mira is minder bekend in Nederland maar ze doet zeker niet onder voor bijvoorbeeld haar meer bekende landgenoot Eva de Roovere. Mira brengt in Velp, zichzelf begeleidende op de vleugel, een selectie liedjes van haar vier albums. Met nummers als ‘Lievelingsdier’, ‘In de lommerte’, ‘Vrijdagavond’ en ‘Ziede mij nog gère’ maakt ze furore in België. Stuk voor stuk Nederlandstalige parels waarin de menselijke kwetsbaarheid centraal staat. Veel lof kreeg ze ook voor haar duet met Guido Belcanto met het lied ‘Aanbid Me Dan’. In 2013 bracht ze samen met Jenne Decleir ‘Liefste Ellendeling’ op de planken; een muziekprogramma met liedteksten van Hugo Claus. Ook met werk van haar idool Wannes Van de Velde en met een eigenzinnige versie van Willem Vermandere's lied ‘Onderweg’ weet zij de harten van publiek voor zich te winnen.
De laatste tijd is ze bezig met ‘beklijvende’ afscheidsliederen, uit de wereldmuziek. In Vlaanderen gooit ze immers momenteel hoge ogen met haar muzikale voorstelling over verlies; 'Verre van Weg'. Ook uit dit geprezen programma mogen er geen liedjes ontbreken, op zondag 24 november in Velp.

Voor meer informatie over het concert- en expositieprogramma van stichting Kunst in het Kerkje, kijk op www.kunstinhetkerkje.nl. Locatie: Pastoor Loefsweg 1, 5363 VE Velp bij Grave.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties