Muziek

Uurtje klassiek bij Koffieconcert Vrouwenkoor Chablis in Grave

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Op vrijdag 8 november geeft Vrouwenkoor Chablis uit Nijmegen een koffieconcert in de Protestantse kerk aan de Bagijnenstraat 1 in Grave. Het concert begint om 12.30 uur. Even een uurtje klassiek, op een doordeweekse dag. In de prachtige akoestiek van de Protestantse kerk in Grave. De toegang is gratis (een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld).

Vrouwenkoor Chablis is opgericht in 2012. Op dit moment bestaat het uit 16 vrouwen: 8 sopranen en 8 alten. Chablis staat sinds enige tijd onder leiding van Miriam Westgeest (foto). Het koor wil bekende en onbekende werken voor meerstemmig vrouwenkoor ten gehore brengen. Tijdens het uurtje klassiek worden werken gezongen van componisten uit de 19e en uit de 20e eeuw. Het gaat om werken van Josef Rheinberger, Felix Mendelssohn, Johannes Brahms, Max Reger en Hendrik Andriessen. Centraal in het concert staat de mis van Josef Rheinberger, opus 187, voor driestemmig vrouwenkoor. Speels zijn de liederen van Brahms, soms kort in lengte maar met indringende teksten over de liefde, vaak gebaseerd op volksliederen. Van Hendrik Andriessen worden delen uit de Laudes Vespertinae uitgevoerd, geschreven voor een plechtigheid in de Katholieke kerk, rondom de aanbidding van het Allerheiligste in de monstrans.

Het koor wordt in een aantal werken op orgel begeleid door de bekende organist Geert Verhallen. In aansluiting op de koorwerken brengt hij enkele adagio’s van Christian Heinrich Rinck.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties