Muziek

Robin Borneman treedt op in CD Kiosk Oss

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

OSS - Ter promotie van zijn nieuwe album Folklore III - The Cradle Tree verzorgt Robin Borneman een optreden bij de CD Kiosk. Zaterdag 16 maart klinken rond 16 uur de eerste noten in de muziekzaak aan De Schakel 3 in Oss. De entree is gratis. Wie een mooi plaatsje wil bemachtigen, wordt aangeraden om op tijd aanwezig te zijn.

De Osse singer-songwriter Robin Borneman is geen vreemde meer in de Nederlandse muziekscene. De voormalige zanger van Dearworld bracht in 2012 in eigen beheer het album ‘Home’ uit wat de aandacht van muzieklabel Kroese Records wist te trekken, wat hem vervolgens een platencontract aanbood. Op dat label verscheen in 2015 Folklore I: The Waving Days, het eerste deel van een poëtische trilogie over een reiziger zonder naam. Invloeden van Tom Waits, 16 Horsepower en Johnny Cash razen door het spookachtige landschap, maar ook de sprookjesachtige warmte van Nick Drake en Leonard Cohen is nooit ver weg. Begin 2019 verscheen het laatste deel van Bornemans epische trilogie. Muziek die klinkt als een film, met rijke arrangementen die uiteenlopen van klein en kwetsbaar tot bombastisch en overweldigend.

Trans-Siberian Orchestra
Daarnaast heeft Borneman in de Verenigde Staten al menigmaal een stadion doen vollopen met de Trans-Siberian Orchestra, waarvan hij al een aantal jaar deel uitmaakt. In zijn thuisstad Oss was hij ook al regelmatig te bewonderen. Bij zijn vorige optreden in CD Kiosk beloofde hij ook dat hij zou terugkeren voor een optreden als zijn laatste deel van de trilogie zou zijn uitgebracht. Deze belofte gaat hij waarmaken op zaterdag 16 maart.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties