Velp

Stichting Kunst in het Kerkje per 1 februari dakloos

Door Frank van Dorst van Kunst in het Kerkje

VELP - Stichting Kunst in het Kerkje (KihK) is vanaf 1 februari dakloos. Na ruim veertig jaar kunst en cultuur te hebben aangeboden in het monumentale Vincentiuskerkje in Velp heeft het Graafse college van B en W het gebruik stopgezet. Dit is voor Kunst in het Kerkje aanleiding om door getuigenissen haar rentmeesterschap in beeld te brengen. In een film, bestaand uit tien miniaturen, wordt de wederkerigheid en betekenis van kunst, cultuur en erfgoed op deze plek voelbaar en het gedwongen vertrek pijnlijk zichtbaar.

In januari wordt om de paar dagen een beeldgetuigenis getoond via website en de social-mediakanalen van KihK. Muzikanten, exposanten, vrijwilligers, schrijvers, buren, kunstliefhebbers en bezoekers komen aan het woord en laten zien, horen en voelen hoe belangrijk kunst is op deze plaats en in deze tijd.

Ook heeft KihK een feitenrelaas op haar website staan waaruit blijkt hoe de gemeente Grave de afgelopen vijf jaar met hen is omgegaan. Wat er in de toekomst gaat gebeuren in het Vincentiuskerkje is onduidelijk, net als de ontwikkeling van het Drie Spitsen Gebied. Een door de gemeente ingestelde beheercommissie gaat zicht daarover buigen. KihK wacht deze ontwikkelingen af en beraadt zich op haar toekomst.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties